Benzema je zbog islama opet toliko ponižen da mu više neće pasti napamet da dođe u Francusku!

Uvrede na račun svih muslimana

Benzema je zbog islama opet toliko ponižen da mu više neće pasti napamet da dođe u Francusku!

Admin Čaušević

Karim Benzema i brojne fudbalske zvijezde su se prethodnih dana fotografisale u tradiconalnoj arapskoj odjeći i mačem u ruci povodom Dana državnosti Saudijske Arabije.

Tokom ljeta brojne fudbalske zvijezde su otišle u Saudijsku Arabiju gdje će zarađivati svoj fudbalski hljeb. Neki su to uradili što su slušali svoje srce, a neki isključivo radi novca.

Među brojnim fudbalerima koji su Evropu zamijenili arapskim polustrotvom je veliki broj muslimana, među kojim je najzvučnije ime svakako Karim Benzema.

"Pogledajte kakav život imamo", glasio je Benzemin opis fotografije na kojoj je proslavlja Dan državnosti Saudijske Arabije.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CxiljyPo_Pf/[/instagram]

S obzirom da je musliman taj komentar je izazvao dosta pažnje u Francuskoj posebno u desničarskim krugovima koji su poznati kao vrlo strogi prema Benzemi.

Oglasi

Osvajač Zlatne lopte uopšte nije štedio Jordan Bardella zbog čijih riječi Benzema više i neće imati volje da dođe posjetiti Francusku.

"Mislim da je on saputnik islamističke ideologije. Barem je dosljedan u tome. Želi islamistički stil života, zato je otišao u Saudijsku Arabiju", poručio je mladi vođa francuske ekstremni desnice RN.

[related]https://twitter.com/BFMTV/status/1705898726617702429[/related]

I kada je osvojio Zlatnu loptu Benzema se suočio sa određenim kritikama, tada je drugi političar Eric Zemmour otišao toliko daleko te je sjajnog napadača prozvao teroristom.

Francuz je protiv Zemmoura podigao tužbu, dok se još uvijek nije oglašavao povodom žestokih Bardellinih optužbi.

Zbog svoje vjere Benzema je do sada mnogo puta imao problema u Francuskoj i vrlo bi često bio znati na udaru javnosti, ali sa druge strane nikad nije bježao od toga da je musliman i da praktikuje islamske šarte poput posta tokom mjeseca ramazana.

"Ramazan je dio moj života i moja vjera čini ramazan obaveznim. Za mene je to veoma važno i osjećam se dobro kad postim", pričao je jedan od najboljih napadača u historiji.

Benzema je ovog ljeta stigao u Al Ittihad, a već na predstavljanju je kazao da je jedan od razloga dolaska taj što je Saudijska Arabija muslimanska zemlja. U međuvremenu je već posjetio svetu kuću muslimana - Kabu.

Top Komentari

Zulfikar
Koji je ovo murted napisao da je zbog Islama neko ponižen???
0 0
user1574859714
Bas se Benzema nasikirao sta pricaju par fasista.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi