Perez je u Real doveo neke od najboljih svih vremena, ali način na koji je došao Benzema je poseban
Foto - EPA

Sjajna priča

Perez je u Real doveo neke od najboljih svih vremena, ali način na koji je došao Benzema je poseban

M. Šljivak

Karim Benzema (34) po prvi put je u karijeri proglašen za najboljeg fudbalera svijeta.

Sasvim zasluženo je napadač Real Madrida stigao do titule najboljeg za prošlu sezonu u kojoj je igrao čudesan fudbal u kojem je svoj tim odveo do naslova prvaka Evrope i Španije.

Benzema je bez ikakve dileme legenda kraljevskog kluba. U ovom klubu je od 2009. godine i tu namjerava okončati karijeru.

Najveće zasluge što je Karim završio u dresu Real Madrida 2009. godine ima Florentino Perez. Predsjednik je lično otišao u Lyon kako bi razgovarao s francuskim napadačem i doveo ga u klub.

"Bio sam vani s prijateljima, a agent me zove da odmah dođem kući. Nisam to imao namjeru učiniti i rekao sam da nemam vremena za sastanke. Zatim mi je rekao: 'Moraš istog trenutka doći, Florentino je ovdje'. Otvorio sam vrata, vidio ga i ništa osim 'Zdravo' nisam rekao", istakao je Benzema.

Predsjednik Real Madrida uvijek je znao s riječima. Uvjerio je Benzemu da će postati najbolji na svijetu ako potpiše za velikana iz Madrida.

Oglasi

"Rekao mi je da ću postati najbolji na svijetu i da to dostignuće mogu postići u Real Madridu. O tom klubu sam sanjao od 15. godine. Florentino je razgovarao sa mnom o timu i projektu kojeg želi stvoriti i sve je izgledalo veoma uzbudljivo", otkriva Benzema.

Florentino Perez je uvijek znao na pravi način završiti transfere. Gotovo uvijek je dobijao igrače koje je želio u svom timu, a sve je počelo 2000. godine kada je Barceloni uspio oteti Luisa Figa. 

Tada je lično otišao u Lisabon kako bi nagovorio Figa da dođe u Real. Niko nije mogao ni sanjati da će mu to poći za rukom, a na kraju je završen tada najveći transfer svih vremena.

Benzemu je mnogo lakše doveo u Real i otkrio je šta se dešavalo.

"Bilo ga je veoma lako dovesti. Veoma, veoma lako. Silno je želio doći u Real. Kada sam došao u njegovu kuću, nije mi ponudio ni Coca Colu", rekao je uz osmijeh Perez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pod Perezovim vodstvom dres Reala nosili su najbolji fudbaleri svijeta, među njima su i neki koji se smatraju za neke od najboljih svih vremena.

Među njima će biti upisano i ime Karima Benzeme. Sjajni Francuz je u prethodnih 13 godina odigrao 615 utakmica i postigao je 328 golova i osvojio je apsolutno sve što je mogao.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi