Karim Benzema potpisao uz klauzulu od milijardu eura!

Real potvrdio nastavak saradnje

Karim Benzema potpisao uz klauzulu od milijardu eura! · Zvanično

E. Škorić

Sada je i zvanično - Karim Benzema i Real Madrid produžili su saradnju.

Sjajni francuski napadač trenutno je najbolji strijelac Reala, a u Madridu su po svaku cijenu željeli da on ostane član tima i u narednim godinama. Potpisao je sada zvanično ugovor do 2023. godine.

Zanimljivo je da je Real u ugovor postavio kaluzulu prema kojoj svaki klub koji želi Benzemu mora da plati milijardu eura.

Benzema će u decembru ove godine proslaviti svoj 34. rođendan, a karijeru bi mogao da završi upravo na Santiago Bernabeuu, no ne bi bilo iznenađenje ni da ode u neku egzotičnu zemlju ili da se vrati u matični Lyon.

Svoju bogatu karijeru je počeo upravo na Gerlandu, a u Real je stigao na ljeto 2009. godine skupa u paketu sa Cristianom Ronaldom, Kakom i drugim zvijezdama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za tim iz glavnog grada Španije odigrao je 560 zvaničnih utakmica na kojima je postigao 281 pogodak.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Solidan igrac,30-40 milijuna max vrijednost.Kako na stranici real madrid bih kazu najbolji napadac danasnjice hahahahaha
3 10
Nermo10
Karim Kodro
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi