Realu stigla vijest od koje su mnogi strahovali!

Navijači opravdano zabrinuti

Realu stigla vijest od koje su mnogi strahovali!

Admin Čaušević

Real Madrid je pohod na odbran titule počeo ubjedljivom pobjedom nad Celticom. U Škotskoj je bilo 0:3.

Utamica na Celtic parku je završena sa gorkim okusom pošto su povrede doživjeli dvojica nezamjenljivih igrača Eder Militao i Karim Benzema, posebno se to odnosi na Francuza.

Nakon sati nestrpljivnog iščekivanja stigli su i rezultati pregleda, za to vrijeme su praktično svi u Realu strahovali šta će biti sa Benzemom.

Popodne su stigli rezultati Benzemine povrede zbog koje će morati pauzirati nekoliko sedmica. Dakle, ono najteže je izbjegnuto.

Prema izvještaju najbolji fudbaler današnjice nije povrijedio meniskus, već je istegao kvadirceps desne noge pa će njegova pauza biti daleko manja nego kao što se mislilo u prvi mah.

To znači da Benzeme sigurno neće biti u duelima protiv Mallorce i RB Lepiziga, ali i u velikom gradskom derbiju protiv Atletico Madrida.

Oglasi

Sjajni golgeter će se na teren vratiti tek poslije septembarske reprezentativne pauze što znači da neće biti u akciji za Trikolore u mečevima Lige nacija.

Prognoze iz Španije govore da će Benzema na teren vratiti 2. oktobra i da će biti u kombinacijama za utakmicu protiv Osasune.

Povreda Benzema je svakako glavobolja za Carla Ancelottija pošto nema dostojnu zamjenu za svog najvažnijeg igrača u napadu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Francuza su do sada mijenjali Eden Hazard ili Mariano Diaz, ali je upitno koliko oni mogu ponuditi na poziciji klasične devetke.

Real se odlučio da tokom ljetnog prijlezanog roka ne traži adekvantu zamjenu za Benzema i to im se izgleda obilo o glavu već na startu sezone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Čuj najbolji fudbaler današnjice hahahahahahhaha
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi