A radio je sve i svašta: Benzema otkrio zašto je izabrao Saudijsku Arabiju i oduševio sve muslimane!

Potpisao je za Al Ittihad

A radio je sve i svašta: Benzema otkrio zašto je izabrao Saudijsku Arabiju i oduševio sve muslimane!

A. Čaušević

Karim Benzema će naredne tri sezone nositi dres Al Ittihada nakon što je poslije 14 godina napustio Real i odlučio da u jesen karijere igra u Saudijskoj Arabiji.

Nakon što je posao ozvaničen, mnogi su mislili da je novac glavni razlog zašto je Benzema izabrao ligu koja nije ni blizu atraktivna kao što je to slučaj sa onim u Evropi.

Ipak, u svom prvom razgovoru kao član Al Ittihada osvajač Zlatne lopte je objasnio svoje razloge i može se reći da je oduševio sve muslimane širom svijeta.

"Ja sam musliman, Saudijska Arabija je muslimanska zemlje i želim tu živjeti", započeo je 36-godišnji Francuz alžirskog porijekla i nastavio:

"Lijepo je biti u muslimanskoj zemlji gdje već osjećam da me ljudi vole. To će omogućiti da započnem novi život."

Oglasi

"Želim da naučim fluentno govoriti arapski jezik, to mi je važno. Sveta kuća Mecca je blizu Džede i to je meni kao vjerniku važno."

"Ja sam na svom mjestu. Kada sam pričao sa porodicom, svi su bili sretni, zaključilti samo da je naše mjesto u Saudijskoj Arabiji."

Benzema je proteklih godina svojim objavama posebno u vrijeme ramazan oduševljavao muslimane širom svijeta, a ako je vjerovati njegovim riječima vjera presudila da potpiše za Al Ittihad.

Jedan od najboljih napadača današnjice je tokom prošlosti imao poprilično buran ljubavni život, a interensatno je da ima djecu sa tri različite žene.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CYcCIyFLp5r/?[/instagram]

Kćerku Meliju je dobio sa Chloe de Launay, dok je malenog Ibrahima na svijet donijela Cora Gauthier, a nedavno se porodila i njegova sadašnja djevojka Jordan Ozuna.

Njegov najveći skandal u karijeri je svakako datira iz 2010. godine kada je navodno zajedno sa Franckom Benzemom plaćao maloljtenici za seks, ali je sud odbio optužbe Zahije Dehar.

Dugo vremena je bio u centru pažnje zbog navodnog ucjenjivanja Mathieu Valbuene eksplicitnim snimkom, a dugogodišnji sudski proces je okončan sa novčanom kaznom od 75.000 eura.

Ipak, u zadnje vrijeme se Benzema smirio, okrenuo se vjeri, promijenio je i način života što je očigledno utjecalo i na njegove partije na terenu pošto je prošle godine osvojio Zlatnu loptu.

Top Komentari

Jugovina
Vama kao da je Reis direktor obzirom na naslove i članke...
3 0
komentator1
Jes garant zbog vjere. Pare ga nisu zanimale. Odmah je prihvatio skromnih 412 dolara po sekundi boravka u Arabiji za sledece 3 godine.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi