Dali mu 200 miliona eura godišnje, a ne znaju ni kako se preziva

Kakva amaterska greška

Dali mu 200 miliona eura godišnje, a ne znaju ni kako se preziva

E. Oštraković

Karim Benzema i zvanično je postao novi igrač tima iz Saudijske Arabije, a naravno svima je sada jasno da je to Al-Ittihad.

Dugo se nagađalo da li će Francuski napadač poći put Saudijske Arabije, a iako je prvobitno rekao da ostaje u Real Madridu, naglo je promjenio svoju odluku i odlučio postato novi igrač Al-Ittihada.

Naravno nakon što je potpisao ugovor, ostalo je još da cijelom svijetu zvanično tim iz Saudijske Arabije pokaže svoje skupo plaćeno pojačanje, te da obavi zvanično predstavljanje.

Ipak, nevjerovatan gaf napravili su administratori koji vode Twitter nalog ovog kluba prilikom predstavljanja Benzeme.

Benzema je predstavljen video snimkom, a saudijski klub poznat kao "Tigrovi", napisao je:

"Benzima je ovdje. Novi tigar će urlati. Dobro došao u Ittihad", stoji u objavi.

Oglasi

Vrlo brzo su svi ljubitelji fudbala uočili grešku jer se naravno Karim ne preziva Benzima, nego kao što cijeli svijet zna, Benzema.

Probali su sve jako brzo ispraviti administratori ovog Twitter naloga, ali uzalud jer su urađeni milioni screeshotova.

Benzema se prije dva dana oprostio od Real Madrida. Svoj posljednji meč odigrao je protiv Athletico Bilbaa, te se samo čekala potvrda njegovog prelaska u Saudijsku Arabiju.

On je dogovorio ugovor na dvije godine sa novim prvakom Saudijske Arabije, s opcijom produžetka na godinu dana.

Španski dnevnik El Mundo objavio je da su Saudijci ponudili Francuzu 100 miliona eura za sezonu igranja te da na taj iznos ne bi morao platiti porez.

Osim toga, imao je punu slobodu u odabiru konkretnog kluba i grada u kojem želi živjeti, a izbor je pao na šampionsku momčad iz Džede.

Prema Relevu, Benzemina bi plata mogla biti i veća, ako dodamo dobit od marketinga, korištenje imidža i uključenost u razvoj fudbala među saudijskim omladincima u novim školama.

Top Komentari

Sioux1921
Amateri kao i vi novinarcici na ss
1 0
C.Banks
Arapi nemaju prezimena, nose u dokumenttima svoja imena, zatim ime oca, dede, prqdede, čukundede. A ponekima piše ime plemena
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi