Novac čini čuda: Messi, CR i Benzema za isti klub igraju Ligu prvaka u  sezoni 2023/24?

Mogli bi biti posuđeni u Englesku

Novac čini čuda: Messi, CR i Benzema za isti klub igraju Ligu prvaka u sezoni 2023/24?

E. Škorić

Od početka juna vlasnik Newcastle Uniteda ujedno je i većinski dioničar četiri vodeća kluba u Saudijskoj Arabiji, što bi moglo značiti da ćemo možda vidjeti "zajedno" tri ponajveće nogometne zvijezde.

Saudijski investicijski fond od kraja 2021. posjeduje Newcastle United koji je ove sezone završio na četvrtom mjestu u Premier ligi, a na jesen će igrati u Ligi prvaka.

Prema "The Sunu", za pomoć Engleskoj mogao bi biti doveden neko iz velike trojke: Leo Messi , Cristiano Ronaldo ili Karim Benzema.

Vlasnik Newcastle Uniteda objavio je u ponedjeljak 5. juna da je kupio četiri najveća kluba u Saudijskoj Arabiji. Saudijski investicijski fond postao je većinski vlasnik sljedećih klubova: Al Ittihad, Al Ahli, Al Nassr i Al Hilal.

Cristiano Ronaldo već je pola godine igrač Al Nassra, Karim Benzema je u utorak potpisao ugovor s Al Ittihadom, a mediji prenose da bi Leo Messi za nekoliko dana mogao postati igrač Al Hilala.

Engleski mediji javljaju kako bi se vlasnik Newcastlea mogao odlučiti na nesvakidašnji korak, te posuditi jednu od zvijezda u Premierligu.

Oglasi

"Pokušat će dobiti veliku zvijezdu uz malu cijenu", objavili su Britanci. Ove su glasine izazvale strah i nezadovoljstvo među rivalima Svraka.

Suvlasnik engleskog kluba Jamie Reuben već se osvrnuo na slučaj i uvjerio da će takav postupak biti legalan. "Kako bismo poštivali financijski fair play, igrat ćemo po pravilima", rekao je za Business of Sport.

U korist Newcastlea idu i pravila u Premier ligi. Dopuštaju posudbu igrača iz inostranstva na neodređeno vrijeme, što znači da će engleski tim moći posuđivati sve tri zvijezde odjednom. Jedini uslov je da im osiguraju plate, a sa obzirom na to u čijim rukama se nalaze, apsolutno je sve moguće.

Dakle, ako to poželi, vlasnik Newcastlea moći će da u svoj tim pozajmi Ronalda, Messija i Benzemu, ali opet, vjeruje se da se Arapi neće služiti tim metodama i da će ipak svi navedeni svoj nogomet prezentovati isključivo u Saudijskoj Arabiji.

Naravno, još uvijek nije isključeno da Messi ostane u Evropi jer se Barcelona uveliko bori za njegov povratak, a i sam Argentinac nema ništa protiv te ideje i nastoji da se to i realizuje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To je jučer ponovio i njegov otac Jorge Messi, mada su ogromne cifre kojima se razmahuju Arapi ponekad ključan faktor, što smo vidjeli upravo i u slučaju Benzeme, a vjeruje se da će još "more" zvijezda put Bliskog Istoka, prije ili kasnije.

U Saudijskoj Arabiji će i na ovaj način željeti da osiguraju Svjetsko prvenstvo 2030. godine i cilj im je da postanu nogometna sila, iako je pitanje hoće li to ikada biti bez obzira na veliki uvoz nogometnih zvijezda sa evropskog tla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi