Kralj je stigao! Predstavljanje pred 65.000 navijača koji 'ne vjeruju svojim očima'

Benzema doputovao u Džedu

Kralj je stigao! Predstavljanje pred 65.000 navijača koji 'ne vjeruju svojim očima'

E. Škorić

Tridesetpetogodišnji francuski napadač Karim Benzema potpisao je ugovor sa Al Ittihadom iz Saudijske Arabije.

Već je od ranije poznato da će Benzema karijeru nastaviti u redovima Al Ittihada, koji mu za tri sezone daje čak 600 miliona eura.

Uz napomenu da će jedan dio njegovog ugovora isplatiti država jer će Benzema preuzeti ulogu ambasadora nogometa i biti jedan od aktivnih lobista u pokušaju da Saudijska Arabija dobije organizaciju Svjetskog prvenstva 2030. godine!

Benzema je pomalo neočekivano napustio Madrid nakon što je tokom 14 godina osvojio rekordnih 25 trofeja.

"San mi je bio potpisati za Real Madrid i ostati ovdje, no došla je druga prilika. Odluku sam donio u dogovoru s porodicom", izjavio je Benzema i dodao:

Oglasi

"Real Madrid je najbolji klub na svijetu, no smatram da je sada trenutak za otići i početi novu priču", poručio je te krenuo stopama svog bivšeg napadačkog partnera Cristiana Ronalda, koji je već pola godine u Saudijskoj Arabiji gdje igra za Al Nassr.

Al Nassr je s Ronaldom završio na tabeli drugi iza Al Ittihada za koji je Benzema potpisao.

Nekadašnji napadač Lyona večeras je stigao u Džedu i već su ga mnogi okupirali, a tek sutra će imati veliko predstavljanje pred 65.000 navijača u King Abdullah Sports Cityju.

Mnogi navijači naravno nisu vjerovali da će ovakva zvijezda doći u redove njihovog kluba, no sada će imati priliku da uživaju u čarolijama aktuelnog osvajača Zlatne lopte koji je prepoznatljiv kao vrhunski golgeter.

Očekivalo se da i Lionel Messi krene prema Saudijskoj Arabiji, ali prije nekoliko sati stigla je vijest da je Argentinac sve dogovorio sa Inter Miamijem pa sa porodicom seli u Sjedinjene Države.

Promo

Top Komentari

Bajernovac
600 miliona dolara ej sudbino gdje mi u vuko****ni zivimo radimo za 600 km i kaze poplave zemljotresi .djeca gladna zedna po Siriji po Africi i svugdje negdje oni se ismijavaju na sve to hebo te fudbal
3 1
Bolje je biti dobro placeni fudbaler nego doktor nauka, **** skolu, dijeco i omladino ganjajte fudbal. U skolama cas fizickog vaspitanja treba zamjeniti casom fudbala.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi