"Gori" u svlačionici aktuelnog prvaka, Benzema se pita gdje je to došao

Al Ittihad ima dosta problema

"Gori" u svlačionici aktuelnog prvaka, Benzema se pita gdje je to došao

Edmir Škorić

Al Ittihad je prvak Saudijske Arabije, ali na početku nove sezone ima puno problema bez obzira na to što je u tim došlo nekoliko zvijezda iz Evrope.

Al Ittihad je u odbranu naslova krenuo pobjedom nad Al Raedom u gostima rezultatom 3:0, ali ni to nije pomoglo da se ugasi plamen u svlačionici u kojoj je očito puno problema.

Kako je objavio list Al-Sharq Al-Awsat, u timu kojeg predvodi Karim Benzema postoji interna kriza zbog transfer politike i poteza čelnika kluba.

Kako prenose navedeni mediji, sve je počelo pokušajem potpisivanja Mohammeda Al-Owaisa iz Al-Hilala. Golman, reprezentativac Saudijske Arabije (bio je starter u Kataru 2022., s dobrim učinkom), ne bi zauzeo poziciju stranca i oslobodio bi mjesto za mogući potpis.

Problem je što bi to značilo odlazak golmana Marcela Grohea (Brazilca), a to se kosi s idejama trenera Al Ittihada Nuna Espírita Santoa.

Oglasi

Isti izvori navode da općom atmosferom u klubu "vlada napetost" zbog nestabilnosti situacije stranih igrača.

Osim Grohea, ostali poput italijansko-brazilskog nogometaša Igora Coronada, Ahmeda Hegazyja (teško povrijeđen) i Romarinha su na izlaznim vratima unatoč dobrim igrama u uvodnoj utakmici. Njegov odlazak nije isključen, a čak je i Romarinho napravio korak naprijed i zatražio odlazak.

Hegazy, egipatski stoper koji je pretrpio povredu koljena, zahtijeva punu isplatu od kluba za ostatak svog ugovora kako bi napustio klub i omogućio potpisivanje još jednog stopera braniča izvan Saudijske profesionalne lige. Navodno je cilj Al Ittihada dovesti PSG-ovog kapitena Marquinhosa.

Treba imati na umu da pravila saudijske lige dopuštaju samo osam igrača koji nisu Saudijci po klubu, a Ittihad trenutno ima 10. Hegazi i Tarek Hamed nisu registrovani, Romarinho (zvijezda prošle godine) je zatražio odlazak, Grohe može otići, a isto vrijedi i za Coronada ili Abderrazak Hamdallaha. Klub koji vodi Benzema nada se da će sve riješiti u nadolazećim sedmicama, prije kraja tržišta u septembru, kako bi dodatno pojačali ekipu.

Deveterostruki prvak Saudijske Arabije osim Benzeme u svojim redovima ima i N'gola Kantea, Fabinha, Jotu, ali želi još nekoliko vrhunskih igrača i velikih zvijezda iz Evrope.

S obzirom na ograničenje broja stranaca, neke istinske klupske legende poput Romarinha moraju da napuste tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi