Ko je čuveni saudijski "brko"? Benzemi je dao poklon zbog kojeg su Francuzu zadrhatale ruke

Poznati saudijski novinar

Ko je čuveni saudijski "brko"? Benzemi je dao poklon zbog kojeg su Francuzu zadrhatale ruke

Admin Čaušević

Posljednjih dana, video osobe koja poklanja sat poznate marke Fabinhu, igraču arapskog Al Ittihada, postao je viralan. Radi se o osobi koja je prilično slavna osoba u Saudijskoj Arabiji. 

"Brko" sa snimka se zove Ibrahim Al-Faryan, novinar iz zemlje kojeg zbog medijskog izvještavanja svi znaju kao "kralja bljeskova".

Sa 63 godine izvještavao je sa šest Svjetskih prvenstava u fudbalu i poznat je po svom dobrom odnosu s fudbalerima, a nakon dolaska zvijezda u Saudijsku Arabiju postao je još popularniji.

Osim toga, jedan je od najvećih ambasadora saudijske lige jer na svojim društvenim mrežama dijeli videa, vijesti i memeove i na raznim kanalima ima nekoliko stotina hiljada pratitelja.

Oglasi

Bilo je nekoliko fudbalera s kojim se upoznao. Osim skupocjenog sata Fabinhu, Al-Faryan je Kur'an preveden na francuski poklonio bivšem igraču Real Madrida Karimu Benzemi što je Francuza jako iznenadilo.

Jedno od najskupljih pojačanja u Saudijskoj Arabiji Brazilcu Malcomu, počeo je ljubiti i maziti, a viđen je i kako opušteno razgovara s Espiritom Santom Nunom, trenerom Al Ittihada.

Bez sumnje radi se slavnoj osoba u Arabiji koja je postala još popularnija nakon njegove epizode s Fabinhom. Snimak njegovih pozdrava sa fudblaskim zvijezdama pogledajte ovdje.

Očito je da će saudijski fudbal za kratko vrijeme doživjeti ogromnu ekspanziju pogotovo nakon dolaska brojnih zvijezda u proteklom periodu, a svakako će svoju ulogu u tome odigrati i čuveni "brko".

U novoj sezoni u Saudijskoj Arabiji će između ostalih igrati Benzema, Cristiano Ronaldo te Neymar Junior, igrači koji su sigurno među najpopularnijim na svijetu.

Saudijci nemaju problema sa novcem, to potvrđuje i novinar Al-Farayan koji je u stanju dati poklone fudbalerima poput nekih gazdi vodećih evropskih klubova.

Inače, prijelazni rok u Saudijskoj Arabiji traje još skoro mjesec dana i nema sumnje da će do tada stići još neka zvijezda iz Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi