Benzema otputovao na tajnu lokaciju na odmor, pa objavljeno da je na otoku za koji niko nije čuo

Odlučio da se odmori od svega

Benzema otputovao na tajnu lokaciju na odmor, pa objavljeno da je na otoku za koji niko nije čuo

Endin Čaušević

Karim Benzema je prije nekoliko dana napustio kamp reprezentacije Francuske nakon što je potvrđeno da zbog povrede neće nastupati na Svjetskom prvenstvu, a napadač Real Madrida odlučio je da se odmori od svega i otputuje na tajnu lokaciju.

Benzema je jedva čekao da zaigra za reprezentaciju Francuske na Mundijalu u Kataru, ali nekoliko dana pred prvi meč doživio je na treningu nezgodnu povredu zbog čega je odlučeno da iskusni napadač ipak neće igrati na Svjetskom prvenstvu.

Napadač Real Madrida već je napustio Katar iako su se pojavile jučer informacije da bi se mogao oporaviti u narednih desetak dana i priključiti reprezentaciji Francuske u samoj završnici Mundijala ukoliko oni dođu tako daleko i ukoliko bude potrebne za time.

Benzema je ostao na zvaničnoj listi ekipe Francuske što omogućava Didieru Deschampsu da ga vrati u sastav za utakmicu ukoliko se on oporavi od povrede, ali je teško očekivati da će se to desiti.

Nakon svega iskusni napadač odlučio je da napusti Katar i da sa svojom porodicom konačno uzme zasluženi odmor nakon zaista nevjerovatne godine koju je imao na klupskom nivou.

Benzema shvatio da mu je odmor itekako potreban jer odmah nakon Mundijala očekuju ga novi izazovi s Real Madridom, a sezona u Španiji nastavlja se u posljednjoj sedmici decembra.

Oglasi

Francuski mediji objavili su da je Benzema odlučio uzeti sedam dana odmora i da je poručio da ide na tajnu lokaciju jer ne želi da ga novinari i fotoreporteri uznemiravaju dok provodi vrijeme sa svojom reprezentacijom.

Međutim, kako piše L'Equipe ova tajna lokacija i više nije toliko tajna jer se zna gdje je jutros Benzema otputovao s porodicom.

U pitanju je otok za kojeg je rijetko ko čuo, a to je La Reunion otok koji se nalazi u Indijskom okeanu. Ovaj otok je u vlasništvu Francuske i Benzema je iznenadio sve odlukom da tu provede odmor.

Očekivao je da će uspjeti da sačuva tu lokaciju tajnom, ali ubrzo kada je sletio na La Reunion pojavile su se njegove fotografije. No, na otoku se nalazi u luksuznoj vili na kojoj ima totalnu privatnost i sve ono što on želi kako ga niko ne bi uznemiravao narednih sedam dana.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Benzema će nastaviti i na odmoru proces oporavka od povrede i kako piše L'Equipe nije nemoguće da se oporavi u potpunosti u narednih desetak dana, a hoće li se nakon toga priključiti reprezentaciji Francuske u Kataru ostaje nam da vidimo.

Također, poznato je da će Benzema svakako dobiti medalju ukoliko Francuzi odbrane titulu na Mundijalu jer je ostao na zvaničnom spisku tog tima što je dovoljno da dobije medalju i u slučaju da uopšte ne nastupi na tom takmičenju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krmak
Stupidni dnovinari s najgoreg portala u regiji nikad nisu culi za otok Reunion. Komedija
1 1
Usamljeni Hashishar
Ja sam čuo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi