Procurile poruke s WhatsAppa, Benzema je prijatelju sve rekao i prije utakmice s PSG-om

Najavio ludu noć

Procurile poruke s WhatsAppa, Benzema je prijatelju sve rekao i prije utakmice s PSG-om

Edmir Škorić

Već godinama bogati vlasnici PSG-a maštaju o trofeju Lige prvaka, no ni ove godine se to neće dogoditi.

PSG-u je na put stao Real Madrid ili bolje rečeno Karim Benzema, koji je od 61. minute iščupao Real iz rupe u koju je upao. Parižani su prvi meč dobili s 1:0, sinoć su također vodili s 1:0 pogotkom Mbappea, ali Benzema je hat-trickom 'postavio stvari na svoje mjesto'.

Stotine miliona eura ni ovaj put nisu pomogle PSG-u, a Real nastavlja trku za novi trofej u Ligi prvaka i s nestrpljenjem čeka svog novog rivala s kojim će se sastati u četvrtfinalu.

Benzemin hat-trick u svega 17 minuta bio je spektakularan, a četvrti najbolji strijelac Lige prvaka svih vremena sa 79 golova već je ranije nagovijestio takvu noć.

Naime, procurila je poruka s Whatsappa između Benzeme (34) i repera Niske prije utakmice u kojoj je nogometaš svom prijatelju otkrio da će to biti "njegova priča" i da PSG uopšte neće ništa napraviti.

"Bit će eksplozivno. PSG neće ništa učiniti, ovo je moja priča", napisao je Francuz između ostalog u poruci.

Benzema je bio toliko dobar protekle večeri da ga je Gary Lineker nazvao 'jednom od najvećih devetki svih vremena'. Mnogi neutralni nogometni fanovi smatraju da je zaslužio dobiti Zlatnu loptu. Njegov saigrač Thibaut Courtois misli da je Benzema najbolji napadač svijeta i da je trenutno ispred Bayernovog golgetera Roberta Lewandowskog.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S Benzemom u napadu, Real Madrid ima realne šanse osvojiti svoj 14. naslov Lige prvaka. Inače, ovo je bio njegov 30. gol na 33 utakmice u sezoni, a do sada je najefikasniji bio u sezoni 2011/12 kada je postigao 32 gola.

U 34. godini Benzema igra najbolji nogomet i čini se da je poput vina - što stariji, to bolji...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

irnes4
Da je bolji od lewe to je vec diskutabilno ,tu su negdje obojica
2 7
emanuelmacron
ma real je imo srece ko konjine,ni u prvoj a ni u drugoj,nisu pojma imali,dobili su protivnika koji je i Metz dobio,inace PSG je smece od tima,zajedno sa glupim trenerom,koji nije skontao da treba dotuci protivnika,To najbolje radi Gvardiola,ubi ****a do kraja,ako moze,
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije