Zlatna lopta: Mbappe šesti, pobjednik "pomeo" konkurenciju!

Procurio navodni poredak

Zlatna lopta: Mbappe šesti, pobjednik "pomeo" konkurenciju!

E. Ganibegović

Ovog mjeseca čeka nas velika svečanost.

Naime, za 16 dana, 17. oktobra, bit će objavljen osvajač Zlatne lopte na gala svečanosti u Parizu.

Manje od mjesec dana do dodjele najvećeg individualnog priznanja u fudbalu, navodni konačan poredak procurio je na internetu.

Objava je odmah postala viralna i već su je vidjele hiljade ljudi, no uzmimo ovo s rezervom jer nije potvrđeno da li se radi o autentičnom poretku. 

Ako je popis tačan, napadač Real Madrida Karim Benzema osvojio bi najprestižniji pojedinačni trofej, svoj prvi Ballon d'Or. Francuz je i favorit za pobjedu, tim više što je na kraju prošle sezone s Madriđanima osvojio naslov prvaka Španije i Ligu prvaka.

Prema informacijama na popisu, Benzema je navodno dobio 521 glas, dosta ispred drugoplasiranog Sadija Manea, koji je navodno dobio "samo" 298 glasova.

Oglasi

Iznenađenje je, međutim, tek treće mjesto na kojem bi se našao mladi brazilski napadač Real Madrida Vinicius Jr., koji je dobio 190 glasova. Mohamed Salah je na četvrtom mjestu, dok su Robert Lewandowski i Kylian Mbappe na sljedeća dva mjesta.

Erling Haaland, nova zvijezda Manchester Cityja, tek je 11. na ovoj listi, a Cristiano Ronaldo, koji ima već pet Zlatnih lopti, je 12. na ljestvici. 

Također, jako je neobično vidjeti da Lionela Messija, čovjeka sa sedam ovih nagrada, uopšte nema na listi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Od igrača s prostora regiona bivše Jugoslavije, tu su Luka Modrić koji je osmi sa 73 boda, te Dušan Vlahović koji zauzima 19. poziciju.

Top Komentari

Klicko
Hahhaha vidiš da je to beznačajna nagrada čim je panj poput benzeme može osvojit
3 8
Klicko
Hahhaha vidiš da je to beznačajna nagrada čim je panj poput benzeme može osvojit
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi