Ultra važna pobjeda Fenerbahcea, Edin Džeko majstorski pogodio!
Edin Džeko konačno prekinuo golgeterski post. Foto: Fenerbahce SK - X

Šest pogodaka smo vidjeli

Ultra važna pobjeda Fenerbahcea, Edin Džeko majstorski pogodio!

Eldar Ganibegović

Sjajan meč u okviru 31. kola turske Super Lige gledali smo na Sukru Saracoglu stadionu u Istanbulu. Pobjedu 4:2 protiv Adana Demirspora slavio je Fenerbahce.

Igrala se 17. minuta kada je domaći tim stigao do vodstva. Muldur je asistirao za Djikua koji pogađa za 1:0.

Imao je Fener nakon toga još neke šanse da udupla vodstvo, a onda je stigao veliki poklon za goste koji su ga objeručke prihvatili i postigli gol za poravnanje.

Pomračenje uma domaćeg golmana, Egribayata, u 25. minuti. Nonšalantno je dodao loptu do Marija Balotellija koji postiže pogodak.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Fenerbahce ponovo dolazi do prednosti, a pogodak je postigao kapiten Edin Džeko.

Oglasi

Irfan Can Kahveci je uputio loptu ka Dijamantu koji majstorski prebacuje loptu na lijevu nogu, oslobađa se čuvara i pogađa za 2:1.

Sebastian Szymanski je četiri minute nakon toga pripustio veliku šansu, da bi u 66. minuti Mario Balotelli iz slobodnog udarca pokušao iznenaditi domaćeg golmana šutem u njegov ugao, ali Egribayat ovaj put na visini zadatka.

Dušan Tadić je u 70. minuti postigao eurogol s distance, ali nije se predavao gostujući tim koji u 80. minuti smanjuje preko Barasija.

Oglasi

Tačku na i u je 85. minuti utakmice stavio Serdar Dursun. Pet minuta prije pogotka on je ušao umjesto Kahvecija.

Sada je Edin Džeko ponovo prvi strijelac turske lige. Ima 19 golova, jedan više od Maura Icardija koji ga je stigao juče pogotkom protiv Hatayspora.

Podsjetimo, ovo je prvi gol Edina Džeke nakon 17. februara i utakmice s Rizesporom. Otada je Icardi postigao pet pogodaka i sustigao ga na listi strijelaca.

Edin Džeko je izašao u 90. minuti, dok je Rade Krunić igrao svih 90 minuta za domaći tim. 

Fenerbahce ostaje drugi na tabeli s 82 boda, dva manje od vodećeg Galatasarayja i jedan od ova dva tima će na kraju biti prvak. Adana Demirspor je s 39 bodovana na 11. mjestu.

Oglasi

Naredno kolo Džeki, Kruniću i ekipi donosi gostovanje kod Karagumruka, dok će Adana Demirspor ugostiti Kayserispor kojem je danas zabio Haris Hajradinović.

Super Lig, 31. kolo:

Fenerbahce - Adana Demirspor 4:2 (Djiku 17', Džeko 51', Tadić 70', Dursun 85'; Balotelli 25', Barasi 80')

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahce (4-2-3-1): Egribayat; Kadioglu, Oosterwolde, Djiku, Muldur; Krunić, Zajc; Tadić, Szymanski, Kahveci; Džeko.

Adana Demirspor (4-2-3-1): Mahammadaliyev; Guler, Gravillon, Erdogan, Mohammadi; Maestro, Michut; Akbaba, Mendoza, Sari; Balotelli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi