"Srce mi još krvari, vidio sam svojim očima kako Sterling glumi"

Kasper Schmeichel iskren

"Srce mi još krvari, vidio sam svojim očima kako Sterling glumi"

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Danske igrala je fenomenalno na nedavno završenom prvenstvu Evrope.

Danci su stigli do polufinala gdje su na kontroverzan način poraženi od Engleske, a u produžetku je pobjedu domaćoj selekciji donio Harry Kane.

Golman Kasper Schmeichel skinuo je penal Kaneu kojeg je iznudio Raheem Sterling, ali je napadač Gordog Albiona iz drugog pokušaja zabio za pobjedu od 2:1.

Nakon meča mnogi su smatrali da penal nije postojao i da je Sterling odglumio kontakt.

Schmeichel je iskreno rekao da nije navijao za Englesku u finalu zbog načina na koji su pobijedili njegovu selekciju.

"Ne zanima me previše što je Italija prvak, ali nisam želio da Engleska osvoji zbog suđenja protiv nas u polufinalu", rekao je Schmeichel i dodao je:

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Srce mi još krvari jer sam svojim očima vidio da Sterling glumi. Čista gluma. Da smo pobijeđeni pošteno, navijao bih za Englesku u finalu. Međutim, sada je to sve prošlost", rekao je golman Leicestera.

Podsjetimo, Italija je u finalu savladala Englesku nakon penala rezultatom 3:2. Nakon 120 minuta igre rezultat je bio 1:1.

Top Komentari

Rajvosa2019
Nadam se samo da ce jednog dana UEFA / FIFA uvesti pravila da se ovakvi simulanti poput Sterlinga kaznjavaju sa par utakmica neigranja + po dzepu - takvi kao ono su sramota za ovaj sport
18 1
stakleni
Sterling prvo dobio udarac koljenom na koljeno noge na kojoj je imao svu težinu, a zatim manje u sekundu kasnije sa druge strane udarcem kukom u kuk. Čak i ako je previše lako pao, kontakt nije bio bezazlen, i kontakt ga je oborio. Da nije bilo kontakta, prošao bi dalje. Također je VAR potvrdio da je penal bio ispravan. Na kraju je bolji tim pobijedio, kao i u finalu.
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi