Katalonci nakon više od četvrt vijeka putuju u Segundu: Duboko se izvinjavam, odgovornost je moja...

Oglasio se predsjednik Espanyola

Katalonci nakon više od četvrt vijeka putuju u Segundu: Duboko se izvinjavam, odgovornost je moja...

Sinoć je bila jedna od najbolnijih noći u historiji Espanyola, kako za navijače, tako i za igrače.

Klub iz Barcelone je nakon očajne sezone i matematički ispao u drugu ligu, nakon 26 godina u španskoj eliti.

Espanyol je u drugu ligu zvanično poslao gradski rival, Barcelona, koja je sinoć na svom Nou Campu slavila sa minimalnih 1:0.

Promjene trenera bez efekta, odlasci važnih igrača, promašaji na zadnja dva prelazna roka - sve je to dovelo do ispadanja u Segundu, a danas je izvinjenje navijačima uputio predsjednik kluba Chan Yensheng.

On je to učinio zvaničnim saopštenjem na klupskom sajtu.

"Dragi navijači Espanyola, na meni je najveća odgovronost za loše sportske rezultate ove sezone. Zbog toga se najdublje izvinjavam navijačima kojima je stalo do ovog kluba. Zbog toga moramo biti duboko samokritični i pogledati šta smo uradili... Sa druge strane, nastavićemo naporno raditi u cilju promocije i razvijanja kluba. Kroz naporan rad i predanost, tim će se vratiti u prvu ligu, gdje bez sumnje pripada", dio je poruke predsjednika Espanyola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Espanyol je do sinoć bio jedan od pet španskih klubova koji u ovom vijeku nisu napuštali prvi rang, uz Real Madrid, Barcelonu. Athletic Bilbao i Valenciju.

Espanyol je ukupno 85 sezona proveo u najvišem rangu španskog fudbala.

Top Komentari

Ecosport
Ko vas šiša usrani madridisti.
3 1
ryan.giggs
Neka vas dole barem 20 godina.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi