Suarez riješio gradski derbi, Espanyol ispao u drugu ligu

La Liga, 35. kolo

Suarez riješio gradski derbi, Espanyol ispao u drugu ligu

Večeras je na Nou Campu u okviru 35. kola La Lige odigran derbi grada Barcelone. Domaća Barcelona je ugostila Espanyol i upisala minimalan trijumf, rezultatom 1:0.

Tako Barcelona i dalje drži korak za Real Madridom i nije ispala iz utrke za titulu. Katalonci nakon nove pobjede imaju 76 bodova, bod manje, ali i utakmicu više od lidera Real Madrida koji će za dva dana odigrati svoj meč 35. kola.

Sa druge strane, Espanyol je večerašnjim porazom i matematički ispao iz prvog ranga španskog fudbala. Ovu ekipu je samo pobjeda u gradskom derbiju držala u igri za opstanak.

Prvo poluvrijeme nije donijelo dobru igru domaćih, pa tako ni veliki broj prilika. Sa druge strane, Espanyol je bio jako blizu gola u finišu prvog dijela kada je Vila pogodio stativu.

Nastavak pak odmah donosi uzbuđenja, dva crvena kartona u kratkom periodu.

Prvo je pocrvenio mladi fudbaler Barce Ansu Fati u 50. minuti zbog nesmotrengo starta nad protivničkim igračem, ali je brojčana prednost gostiju trajala jako kratko jer je samo tri minute kasnije crveni karton zbog starta otvorenim đonom dobio i fudbaler Espanyola Pol Lozano.

Utakmicu je riješio Luis Suarez u 56. minuti. Iskusni Urugvajac se odlično kretao i nakon što je Messijev pokušaj blokiran došao do lopte i pogodio za 1:0.

U samom finišu meča je Espanyol imao dvije jako dobre šanse za izjednačenje, ali gola nije bilo, pa je Barcelona slavila pobjedu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I da je kojim slučajem Espanyol došao do gola i izjednačenja to mu ne bi pomoglo da izbjegne ispadanje u niži rang.

Bila je ovo tužna noć za Espanyol, klub koji je nakon 27 godina ispao iz "Primere".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
SKANDAL sa VARom u Barceloni . Čist penal za Espanyol u 90. minuti nije dosudjen . Očekuje se vanredna press konferencija novinara Čauševića !
0 4
ryan.giggs
Totalno negledljivo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti