Katar zabranio alkohol na Mundijalu, pa navijače šokirali objavom kakvo pivo mogu piti

Razočarali mnoge takvom odlukom

Katar zabranio alkohol na Mundijalu, pa navijače šokirali objavom kakvo pivo mogu piti

Endin Čaušević

Organizatori Svjetskog prvenstva danas su zvanično donijeli odluku da alkohol neće biti dozvoljen oko i na stadionima gdje će se igrati utakmice što je razočaralo većinu navijača, a jedan detalj ih je posebno "pogodio".

Navijači koji će imati priliku da prate uživo mečeve Svjetskog prvenstva u Kataru su danas žestoko razočarani jer su organizatori Mundijala objavili da je prodaja alkohola strogo zabranjena na stadionu i u blizini istog.

Već sedmicama se špekulisalo o tome da li će navijači moći da piju pivo na tribinama tokom utakmica što je kod nekih i tradicionalno, a pored svih obećanja koje je davala FIFA na kraju u Kataru nisu posustali i istrajali su u odluci da zabrane alkohol.

To je razočaralo većinu navijača koji su se nadali da će barem prije ulaska na stadion moći popiti koje pivo, ali i to je zabranjeno. Jedino je dozvoljena prodaja alkohola u fan zonama koje nisu u blizini stadiona gdje se igraju utakmice.

FIFA je potvrdila da je ova odluka konačna i da neće biti alkohola za navijače na stadionima iako su već sedmicama davali drugačija obećanja.

U saopštenju FIFA i nije previše objasnila ovu odluku niti pojasnila navijačima precizno šta sve to znači.

Oglasi

Također, ono što je posebno naljutilo i razočaralo navijače jeste odluka da će se moći točiti bezalkoholno pivo, ali da će cijena jedne čaše biti skoro 10 eura što je za mnoge previše.

Ovakva odluka posebno je uzdrmala zvaničnog sponzora ovog takmičenja, a to je kompanija piva Budweiser koji se oglasio nakon svega na ironičan način na Twitteru gdje su napisali "Pa, ovo je neugodno", ali su uskoro to izbrisali.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Što se tiče ove kompanije njima je stigla zvanična odluka da na stadionu i oko njega mogu prodavati samo bezalkoholno pivo što će biti itekako veliki finansijski udarac za jednog od glavnih sponzora Mundijala.

Top Komentari

user1653166290
Pa nema ni u Ligi Prvaka u engleskim Stadionima.... Nije ni bilo u Rusiji 2018 .... Dize se samo Prasina sto je Qatar muslimanska drzava!!!!
5 3
volta
Nekoliko desetina miliona eura su izdvojili pivare kao sponzori, mora se i njih ispostovat, al kad organizaciju dobije država koja nikad nije učestvovala na svjetskom, koja je površinom 5 puta manja od Bosne i Hercegovine i ima milion stanovnika, i svi stadioni se nalaze u jednom gradu, ništa nas ne treba iznenaditi
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti