Navijači dolaze u Katar, a naselja još liče na gradilišta
FOTO: EPA

Organizatori 24 sata na terenu

Navijači dolaze u Katar, a naselja još liče na gradilišta

Haris Zilić

Mundijal u Kataru počinje za malo više od 24 sata, a čini se da ima još stvari koje treba dobro zategnuti. Posljednji su se oglasili navijači Velsa, koji su trebali da budu smješteni u jednom od navijačkih naselja koje je izgrađeno za potrebe Svjetskog prvenstva.

Međutim, naselje u kojem su trebali biti smješteni navijači Velsa još nije završeno, a očekuje se da sve bude finalizirano do kraja sutrašnjeg dana.

Baza za navijače je Rawdat Al Jahhaniya i u sjeni je stadiona Ahmad bin Ali na kojem Vels igra protiv SAD-a u ponedjeljak prvu utakmicu na prvenstvu.

Inače, riječ je o naselju u kojem su kontenjeri sa sobama, WC-om, kuhinjom, tačnije mali apartamni koji imaju sve što je potrebno navijačima za boravak tokom prvenstva.

Zanimljivo je da ovo mjesto, koje je otvoreno u petak, još uvijek liči na gradilište, međutim ogranizatori govore da će to već sutra poprimiti potpuno drugačiji izgled jer su radnici 24 sata na terenu.

Britanski mediji su prenijeli informaciju da su cijene "masne" pa tako 172 funte košta noć za jednu osobu. Kontenjeri imaju dvokrevetne sobe, neki imaju i sobu sa tri kreveta.

Oglasi

Svi su poredani na jednoj parceli tako da se navijači mogu međusobno družiti, a u sklopu naselja izgrađeni su kafići, resotrani tako da piće i hrana neće biti problem.

U pomenutom naselju zajedno će biti smješteni navijači Engleske, Velsa, Kanade, Maroka, a također i ostala naselja su građen po istom principu.

Cijene hotela su veoma skupe u Kataru, pa su organizatori na ovaj način odlučili koliko toliko da navijačima smanje troškove boravka za vrijeme prvenstva.

Naselja će imati i obezbijeđenje, tačnije zaštitari koji će osiguravati parcele 24 sata, kako ne bi došlo do neželjenih situacija.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Domaćini očekuju da će u Kataru bit preko 1,2 miliona posjetitelja tokom prvenstva, a interesantno da je u martu već rezervisano preko 80% hotelskih soba za boravak raznih delegacija, poznatih osoba.

Nema sumnje da nas od 20. novembra do 18. decembra očekuje sjajno prvenstvo, što se tiče infrastrukture mnogi su mišljenja da će biti najbolje u historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi