Katar predstavio stadion za SP i poručili da ne liči na vaginu već na brod!

Dizajn izazvao razne komentare

Katar predstavio stadion za SP i poručili da ne liči na vaginu već na brod!

E. Čaušević

Pripreme za Svjetsko prvenstvo koje se 2022. godine igra u Kataru uveliko traju, a jučer je predstavljen stadion koji je izazvao nevjerovatnu pažnju svjetske javnosti.

Stadion Al Wakrah je predstavljen još prošle godine, ali dizajn ovog stadiona je mnoge ostavio bez teksta. Zbog svog specifičnog izgleda mnogi su počeli da ovo zdanje zovu Vagina stadion po čemu je danas najviše i poznat.

Organizatori Mundijala jučer su zvanično predstavili ovaj stadion, te su poručili da su radovi skoro završeni. Poručili su da im itekako smeta što je stadion dobio ime Vagina stadion, te su otkrili da ovaj dizajn zapravo predstavlja brod.

"Velika je sramota što ljudima padaju na pamet takve gluposti. Ne razumijem ih, žele reći da sve što ima rupu je vagina? Pa, to je apsurdno", rekla je prije pet godina arhitektica Zaha Hadid koja je u međuvremenu preminula.

Ovaj stadion ima kapacitet od 40.000 mjesta, a trenutno je jedino poznato da će se na njemu sigurno odigrati jedna utakmica četvrtfinala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Svojprisebi
jahta jebote
0 2
tuzlaak
Ni nalik na brod :)
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi