Od jutra do mraka: Poznato kada će se igrati mečevi na Mundijalu 2022. godine

Katar se sprema za SP

Od jutra do mraka: Poznato kada će se igrati mečevi na Mundijalu 2022. godine

E. Čaušević

Oko domaćinstva Katara za Svjetsko prvenstvo 2022. godine podiglo se dosta prašine u prethodnim godinama, no jedno je sigurno, a to je da ćemo od novembra 2022. godine u ovoj zemlji gledati okršaje najboljih svjetskih reprezentacija.

U raznim policijskim istragama dokazano je da su bivši uposlenici FIFA-e uzeli ogromnu sumu novca za mito i korupciju što je na kraju prevagnulo da se Mundijal 2022. godine igra u Kataru. To je bio veliki šok za fudbalsku javnost jer je mnogima bilo jasno da je nemoguće da se SP igra tokom ljeta zbog velikih vrućina u ovoj zemlji.

Katar je također bio primoran da pravi potpuno nove stadione, a razni skandali i dalje potresaju organizatore. Odlučeno je da se SP igra tokom zime što je bio šok za sve ljubitelje fudbala, jer ćemo u novembru i decembru 2022. godine pratiti Mundijal na šta sigurno niko nije navikao.

Do početka Mundijala ostale su četiri godine, a pripreme su u punom jeku. Već se špekuliše o tome u kojim terminima će se igrati utakmice, a čini se da je i to konačno poznato. Prema svemu sudeći prvi meč ćemo gledati ujutro u 11 sati, a zatim će se utakmice igrati u 14, 16 i 20 sati po našem vremenu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Vjerujem da će ovo biti spektakularno Svjetsko prvenstvo. Igrači će biti već u formi i dosta odmorniji, a neće trajati vječnost nego samo 28 dana. Lige će početi tri sedmice kasnije i na pauzu će se ići u novembru", rekao je potpredsjednik FIFA-e, Jim Boyce.

Top Komentari

Benjamingst
Znaci kod nas: 11:00 u BiH ovdje u 2:00 ujutru. 14:00 - 05:00 ujutru, 16:00 - 08:00 ujutru, 20:00 - 11:00 ujutru kao SP 2002 sve u poslije ponoci... Jos u Decembru bice zanimljivo SP u zimu.
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti