Katar: Prvijenac Javija Martineza, glupost Jamesa Rodrigueza

Katar: Prvijenac Javija Martineza, glupost Jamesa Rodrigueza

Edmir Škorić

Nas taj rezultat ne bi niti zanimao da svoj prvijenac od odlaska u Katar nije postigao iskusni Španac Javi Martinez.

Qatar SC je jučer poražen s 2:1 na gostovanju kod Al-Duhaila u susretu osmog kola katarskog šampionata.

Bivši igrač Bayerna je u 15. minuti glavom zabio na ubačaj iz kornera, ali na njegovu žalost, ovaj dan osim po prvom golu u Kataru pamtit će i po porazu.

Al-Duhail je okrenuo golovima Nam Tae-Heea i Olunge, te je na tri boda od lidera Al-Sadda kojeg trenira Xavi, po svemu sudeći novi trener Barcelone.

Qatar SC za koji nastupa Martinez ima samo šest bodova nakon osam kola.

Još jedna bivša evropska zvijezda nastupila je jučer. Riječ je o Jamesu Rodriguezu, koji je s Al-Rayyanom poražen s 2:1 od Al Arabija, a Kolumbijac je u nadoknadi dobio dva brza žuta kartona, odnosno crveni, zbog čega propušta naredni meč.

I James je, poput Martineza, svojevremeno nosio dres Bayerna, ali imao je daleko manje uspjeha nego iskusni španski veznjak.

[twitter]https://twitter.com/AAbdou27/status/1454521870674505734[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi