Katar želi investirati u Milan?

Da li će Rossoneri dobiti nove vlasnike

Katar želi investirati u Milan?

Katar navodno želi investirati u Milan, iako takve navode za sada trenutni vlasnici Rossonera, Elliott Management, odbacuju.

Prema tvrdnjama italijanske novinske agencije Adnkronos, Katar je intenzivirao svoj interes za Milan, te su predstavnici investicionog fonda iz pomenute države već u pregovorima o kupovini kluba.

Također, tvrdi se da je već zakazan sastanak između predstavnika dvije strane nakon što je pomenuti investicioni fond fokus sa Rome preusmjerio na Milan.

Kako bi se zaobišla UEFA-ine pravila o vlasništvu, Milan, u slučaju preuzimanja, ne bi bio pod direktnim rukovodstvom gazde PSG-a Nassera Al-Khelaifija, koji je i prvi čovjek Qatar Sports Investmentsa.

Preuzimanje Milana bi vjerovatno označilo i kraj nastojanja Katara da preko svojih državnih fondova pokuša preuzeti engleski Leeds.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Elliott Management je došao u posjed upravljačkih prava u Milanu prošlog ljeta, nakon što prethodni vlasnik kluba Li Yonghong nije mogao vratiti novac posuđen upravo od ovog fonda.

Da li će do novog preuzimanja Milana zaista doći, ostaje da se vidi. Ipak, za sada iz Elliott Managementa nema potvrde da su pregovori u toku...

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi