Roma, Milan i Napoli žele Veretouta, Fiorentinu zanima samo novac

Zamjene ne dolaze u obzir

Roma, Milan i Napoli žele Veretouta, Fiorentinu zanima samo novac

Prema posljednjim informacijama iz Italije, Fiorentina želi 25 miliona eura za svog veznjaka Jordana Veretouta, ali Roma, Milan i Napoli, koji su zainteresovani za Francuza, nisu spremni platiti pomenutu cifru.

Danas su održani sastanci između čelnika zainteresovanih klubova i Fiorentine i sada se čini da je Roma najbliža realizovanju transfera 26-godišenjeg Veretouta.

Ipak, Sky Sport, Calciomercaro i još nekolicina italijanskih medija tvrde da je Fiorentina odbacila sve ponude u koje su uključeni drugi igrači. Viola, naime, ne želi nikakve razmjene i transfer pakete - novac je jedino što može "proći".

To predstavlja veliki problem u realizaciji Veretoutovog transfera jer svi zainteresovani nude igrače u zamjenu kako bi cijena od 25 miliona eura bila "podnošljivija".

Tako Roma u realizaciji transfera veznjaka Fiorentine želi iskoristiti Ricka Karsdorpa i 15-16 miliona eura, dok bi Milan vrlo rado u zamjenu za Varetouta u suprotnom smjeru poslao Lucasa Bigliju, Fabija Borinija ili Laxalta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je u pitanju Napoli, klub sa San Paolo želi u paket uključiti Marka Roga.

Ipak, sa zada Fiorentina ne odstupa i želi samo "keš" za svog veznjaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi