Katastrofe Fenera i Galate

Tursko prvenstvo

Katastrofe Fenera i Galate

Edmir Škorić

U današnjim mečevima 4. kola turske Superlige Fenerbahče i Galatasaray doživjeli su poraze.

Fener je s 3:2 u Istanbulu poražen od Kayserispora, iako je vodio 1:0 i 2:1.

Ayew i Slimani su pogađali za Fener, ali su Mensah, Škrtel autogolom i Chery režirali preokret Kayserispora, koji ima osam bodova, a Fener u četiri kola ima samo pobjedu i tri poraza.

Trabzonspor je s 4:0 deklasirao Galatasaray. Onazi, Ekuban i dva puta Nwakaeme pogađali su za Trabzon, a Galata je od 30. minute igrala bez isključenog Belhande. Galata je u tri prva meča upisala tri pobjede, pa joj je ovo prvi poraz.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Akhisar našeg stručnjaka Safeta Sušića odigrao je 1:1 sa Sivassporom. Akhisaru je ovo drugi bod u četvrtom meču u šampionatu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi