"Kazahstan je mentalitetom sličan nama, mogu kao i mi mnogima da pomrse račune"

Mirzad Mehanović iz Kazahstana za SportSport.ba

"Kazahstan je mentalitetom sličan nama, mogu kao i mi mnogima da pomrse račune"

E. Škorić

BiH će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igrati protiv Francuske, Ukrajine, Finske i Kazahstana, a selekciju iz posljednjeg pota za SportSport.ba analizirao je Mirzad Mehanović.

Radi se o nogometašu kazahstanskog Ordobasyja koji itekako dobro poznaje prilike u toj zemlji. Mirzad je rodom iz Srebrenice, ali živi u Puračiću kod Lukavca u koji planira jednog dana da se vrati, a svaku priliku koristi da dođe u svoje mjesto na odmor.

Za početak, šta očekivati od Kazahstana u kvalifikacijama za SP?

"Sigurno da nije naivna reprezentacija, to je veoma ambiciozna reprezentacija koja nije zadovoljna kako je završila Ligu nacija. Njih čeka uskoro baraž u Ligi nacija i bit će smjena trenera. Sve igrače veoma dobro poznajem. Sa većinom sam imao priliku da igram. Imaju inače velike financijske mogućnosti, dosta ulažu u fudbal, tako da definitivno nisu za odbaciti", rekao je Mehanović za SportSport.ba, dodavši:

"Do prije nekoliko godina nije bilo jednostavno igračima da napuste Kazahstan i odu u neku od jačih evropskih liga, no to se sada mijenja. Neki odlaze u Rusiju i Belgiju, tako da će i to sasvim sigurno pomoći da se reprezetnacija poboljša. Inače, mentalitetom su dosta slični nama - mogu često da iznenade i pozitivno, a i negativno. Kad očekuješ da pobijede, oni izgube i obrnuto".

Koliko može BiH i protiv Kazahstana, ali i generalno u ovoj grupi?

"Imamo mi šansu da nešto napravimo, mi možemo svima pomrsiti račune, ali moramo se poboljšati. Kvaliteta ima, pa vidjet ćemo šta će na kraju svega biti".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ovaj 27-godišnji nogometaš otkriva nam da je ranije imao dvije ponude iz BiH i ne isključuje mogućnost da se vrati.

"Iskreno, nedavno sam dobio dvije ponude ambicioznih klubova, ali još je rano za povratak u BiH, mada bih naravno volio da jednog dana iskusim i igranje u Premijer ligi".

Top Komentari

Penderinos
Haha najjaci im igrac Borat
3 4
Ters
Jbt, mi smo u rangu sa Kazahstanom. Eto kakva nam je reprezentacija ...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi