Selektor Kazahstana nemilosrdan prema igračima Astane

Dobra stvar za FK Sarajevo

Selektor Kazahstana nemilosrdan prema igračima Astane

S. Grebović

U reprezentaciji Kazahstana ovih dana vlada pravo rasulo.

Razlog tome je pobuna igrača Astane koji igraju za reprezentaciju Kazahstana, u znak revolta prema selektoru Michailu Bileku koji je bez objašnjenja iz nacionalnog tima izbacio Dimitrija Shomkova, inače kapitena ove ekipe.

Njegovi saigrači iz kluba su stali na njegovu stranu, nakon čega je češki stručnjak odlučio da ih pošalje na hlađenje za današnju utakmicu. Inače, Kazahstanci danas od 16 sati igraju svoju utakmicu 2. kola UEFA Lige nacija protiv Bjelorusije, a u početnih 11 igrača nalazi se tek jedan igrač Astane i to Abzal Beysebekov, dok su ostali njegovi saigrači ostali na klupi za rezerve.

Inače, Čeh je donedavno bio i trener prvaka Kazahstana, ali je dobio 'nogu' nakon bolne eliminacije od Dynamo Bresta rezulatatom 6:3 u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Podsjećanja radi, Astana je mogući rival Sarajeva u 3. pretkolu Lige Evrope, ali da bi do tog okršaja došlo najtrofejnija kazahstanska ekipa će morati da eleminiše Budućnost iz Podgorice.

Eventualni okršaj Sarajeva i Astane na rasporedu je 24. ovog mjeseca, a susret će se najvjerovatnije igrati u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti