Irfan Peljto u subotu sudi jednoj od najboljih selekcija današnjice

Velika čast za bh. sudijsku trojku

Irfan Peljto u subotu sudi jednoj od najboljih selekcija današnjice

S. Grebović

Bh. sudiji Irfanu Peljti je od strane UEFA-e pripala velika čast jer ga je krovna evropska kuća fudbala postavila za glavnog sudiju utakmice Belgija-Kazahstan. 

Irfanu Peljti će u subotu pomagati Senad Ibrašimbegović i Davor Beljo, dok će funkcija četvrtog sudije pripasti Admiru Šehoviću.

UEFA je ovim činom još jednom potvrdila koliko vjeruje bh. arbitru budući da je Peljto bio delegiran za glavnog sudiju omladinske Lige prvaka između Hoffeneheima i Porta u Nyonu krajem mjeseca aprila.

Na manfiestaciji Kristalnih 11 koja je organizovana pod okriljem Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH, pored igračkih dodjeljenje su nagrade najboljim arbitrima, a ta je nagrada otišla upravo u ruke Irfana Peljte koji je tako potvrdio titulu najboljeg arbitra u našoj zemlji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Utakmica između Belgije i Kazahstana na rasporedu je u subotu sa početkom od 20:45 na stadionu King Baudouin u Briselu.

Top Komentari

Terminator
Kad se sad nisam Šlogirao-neću nikad.Čuj Peljto sudi.Pa šta uradi u Mostaru poništio čist go Radniku i svirao penal za Zrinjski koji nije bio.Katastrofa id sudije i čovjeka.
6 2
teddy sheringham
Ovo je Irfanu nagrada za sjajno, profesionalno suđenje na utakmici Zrinjski - Radnik. Izgleda da iz UEFA-e nisu taj meč ni pogledali.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi