Kean: Svaki igrač morao je da plati 10 eura, a ja nisam imao, pa sam krao...

Svaki početak je težak

Kean: Svaki igrač morao je da plati 10 eura, a ja nisam imao, pa sam krao...

Edmir Škorić

Juventusov dragulj Moise Kean ove sezone je "eksplodirao", postao je skoro standardan član italijanskog prvaka, a uz to i reprezentativac Italije.

Za Keana su protekli mjeseci bili posebni i ovaj tinejdžer upisao se u historiju kao najmlađi strijelac Azzurra, a ruši rekrode i u Juventusu. U jednom od intervjuea Kean se prisjetio svoje rane mladosti i načina na koji je zavolio nogomet.

"Nekada sam igrao nogomet na asfaltu iza crkve. Šest na šest. Svaki igrač je morao da plati 10 eura, molio bih, posuđivao, krao i štedio cijelu sedmicu da bih si priuštio tih 10 eura za naknadu", priča Kean, pa dodaje.

"Jednom sam tako očajnički želio da igram nogomet, da sam na kraju ukrao loptu od svećenika".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Keanu se sve to na kraju debelo isplatilo i pred ovim mladićem od 19 godina velika je budućnst.

Minule sezone je odigrao 11 mečeva u Seriji A i postigao je šest golova, a da ga je Allegri "otkrio" još na početku sezone, sigurno bi ti brojevi danas bili daleko veći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi