Keane o dvojici igrača Tottenhama: Glup i gluplji, ja bih ih tako nazvao
Keane je imao šta reći za bekove Tottenhama

Okrivio ih za poraz londonskog tima

Keane o dvojici igrača Tottenhama: Glup i gluplji, ja bih ih tako nazvao

S. Pašalić

Tottenham je jučer poražen na Anfieldu od Liverpoola u derbiju sa 2:1.

Ekipa Mauricija Pochettina je vodila nakon prvog poluvremena, ali je u nastavku ostala bez bodova nakon što je Liverpool golovima Hendersona i Salaha preokrenuo rezultat.

Nekadašnji igrač Manchester Uniteda, Roy Keana, koji trenutno radi kao stručni komentator na Sky Sportsu govorio je o nekoliko igrača Spursa, a između ostalih i o Sergeu Aurieru koji je skrivio penal i Dannyju Roseu te konstatovao da su bekovi Spursa glavni krivci za poraz.

"Oba beka Tottenhama bila su užasna. Glup i Gluplji, tako ih zovem. Ono što su pokazali protiv Liverpoola bilo je stvarno jad i bijeda.", rekao je Keane.

On je ipak s druge strane pohvalio bekove Liverpoola, Trenta Alexander-Arnolda i Andyja Robertsona.

"Bekovi Spursa ne mogu stati u istu rečenicu s njima. Bočni igrači Liverpoola bili su apsolutno fantastični. U defenzivi ima dijelova igre koje mogu popraviti, ali što se tiče igre prema naprijed, apsolutno su fantastični."

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi