Kek ima novi posao, predstavljanje naredne sedmice

Nakon odlaska iz Rijeke

Kek ima novi posao, predstavljanje naredne sedmice

Slovenački trener Matjaž Kek dogovorio je novi angažman, tvrde tamošnji mediji.

Portal Ekipa navodi da je donedavni trener Rijeke dogovorio preuzimanje reprezentacije Slovenije, gdje će biti predstavljen naredne sedmice.

Za sada ni Savez, ni Kek nisu potvrdili da je došlo do dogovora ali ova saradnja je nešto što se definitivno očekuje nakon kraha u Ligi nacija i ispadanja u najslabije rangiranu Ligu D, što Slovencima automatski i otežava kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Kek je u prošlosti već vodio slovenačku reprezentaciju i to u periodu od 2007. do 2011. godine, kada je sa ovom selekcijom učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Matjaž Kek je posljednjih pet i po godina proveo u Rijeci, s kojom je postigao nevjerovatne rezultate kako u Hrvatskoj, tako i u Evropskoj ligi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi