Matjaž Kek dobio ponudu koju ne može odbiti?
Sjajni stručnjak je već predvodio reprezentaciju Slovenije i to od 2007. do 2011. godine, uključujući i nastup na Svjetskom prvenstvu

Nedugo nakon napuštanja Rijeke

Matjaž Kek dobio ponudu koju ne može odbiti?

Sjajni slovenački stručnjak Matjaž Kek po svemu sudeći neće dugo biti bez posla.

Nakon pet i po godina provedenih u Rijeci, s kojom je postigao rezultate koji su decenijama bili nezamislivi za taj klub, Kek se odlučio povući i tako rastužiti armiju navijača riječkog kluba koji su ga pokušali natjerati da se predomisli.

Međutim, Kek je ostao dosljedan sebi i svojoj prvobitnoj odluci pa je posljednjih desetak dana slobodan.

No, velike su šanse da Kek vrlo brzo dobije novi angažman s obzirom da je daleko najveći favorit za preuzimanja selektorske klupe u Sloveniji.

Slovenci su zbog loših rezultata smijenili Tomaža Kavčiča, pa bi sada na njegovo mjesto mogao doći upravo Matjaž Kek koji je već jednom bio selektor u periodu od 2007. do 2011. godine kada je odveo ovu reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Osim Matjaža Keka, kao drugi kandidat spominje se Darko Milanič, trener Maribora koji također ima mnogo uspjeha na klupi kluba sa Ljudskog vrta.

Inače, Matjaž Kek je tokom karijere još trenirao Maribor i Al-Ittihad, a kao igrač je samo jednom oblačio dres reprezentacije Slovenije i to 1992. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi