Ništa drugo se nije ni moglo očekivati: Kavčič dobio otkaz
(Foto) Nezapamćena kriza fudbalske reprezentacije Slovenije. Skor u Ligi nacija je trenutno tri poraza i remi.

Nakon katastrofalnih rezultata

Ništa drugo se nije ni moglo očekivati: Kavčič dobio otkaz

Reprezentacije Slovenije ne liči na sebe u posljednje vrijeme, a kap koja je prelila čašu je bio sinoćnji remi (1:1) sa Kiprom na Stožicama.

Slovenija ni nakon četiri utakmice u Ligi nacija nema pobjedu, a što je još gore ima tri poraza, pa je selektoru Tomažu Kavčiću danas uručen otkaz.

Slovenija je u Ligi nacija upisala poraze od Bugarske, Norveške i Kipra u gostima, pa se premijerni nastup ove reprezentacije u pomenutom takmičenju može nazvati katastrofom.

U posljednjih 10 utakmica, Slovenija ima samo dvije pobjede i to nad Litvanijom u kvalifikacijama za SP prošle godine, te nad Crnom Gorom u prijateljskom susretu odigranom u junu. Pored ove dvije pobjede nanizala je čak šest poraza i dva remija.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Da je prekinuta saradnja sa Kavčićem danas je saopštio predsjednik Nogometnog saveza Slovenije Radenko Mijatović i istakao da se još uvijek ne zna ko će biti novi selektor, te da nisu obavljeni razgovori niti sa jednim kandidatom.

Podsjetimo, Tomaž Kavčić je selekciju Slovenije preuzeo 4. decembra 2017. godine kada je zamijenio Kataneca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi