Kek je Slovencima već na predstavljanju otkrio svoj prvi veliki cilj

Želi povratak najveće zvijezde

Kek je Slovencima već na predstavljanju otkrio svoj prvi veliki cilj

Donedavni trener Rijeke Matjaž Kek zvanično je predstavljen kao novi selektor Slovenije, koju je već predvodio u periodu od 2007. do 2011. godine.

Kek je u svom prvom mandatu na 49 utakmica ostvario po 20 pobjeda i poraza i devet remija, a već na predstavljanju je jasno istakao svoje buduće ciljeve.

"Nisam došao da osvajam treća ili četvrta mjesta u kvalifikacijskim grupama, moji ciljevi su mnogo veći. Ne razmišljam o tome šta će nam donijeti žrijeb, razmišljajmo samo o sebi. Znam da imamo individualni kvalitet i moramo ga staviti u funkciju kolektiva. Nisam David Copperfield i u slovenački fudbal nisam došao sa čarobnim štapom", rekao je Kek, koji je potom otkrio svoj prvi veliki zadatak i cilj:

"Želim da za reprezentaciju igraju svi najbolji. Povratak na mjesto selektora je za mene veliki motiv i izazov. U svom prvom mandatu sam napravio mnogo dobrih stvari, ali i nekoliko grešaka a moj prvi zadatak će biti da vratim Jana Oblaka u reprezentaciju".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Jan Oblak je za reprezentaciju debitovao u septembru 2012. godine pod vodstvom Slaviše Stojanovića, a posljednji put je branio u augustu 2017. godine u susretu sa Škotskom (2:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi