Matjaž Kek i zvanično na klupi reprezentacije Slovenije

Doskorašnji trener Rijeke

Matjaž Kek i zvanično na klupi reprezentacije Slovenije

Doskorašnji trener Rijeke Matjaž Kek i zvanično ima novi posao.

Kako se prethodnih dana i najavljivalo, ovaj 57-godišnji stručnjak će u narednom periodu s klupe voditi Sloveniju, a ovo će mu ujedno biti i drugi mandat na klupi ove selekcije. Prethodno je kao selektor u Sloveniji radio od 2007. do 2011. godine.

"Biti selektor svoje zemlje je svakako čast i zadovoljstvo. Radi se o nacionalnom ponosu, ali pritom i izazovu i strašnom motivu", kazao je Kek, pa potom prokomentarisao situaciju s nekoliko igrača koji su već najavili da nemaju namjeru više igrati za nacionalni tim.

"Za reprezentaciju moraju igrati oni koji su u određenom trenutku najbolji po ocjeni selektora i koji su spremni dati sve od sebe", istakao je Kek.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Na klupi slovenačke reprezentacije Kek će naslijediti Tomaža Kavčića kojem je nedavno uručen otkaz nakon serije loših rezultata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi