AEK u problemu, razlog Kenan Pirić

Bh. golman povrijeđen

AEK u problemu, razlog Kenan Pirić

Eldar Ganibegović

Reprezentativni golman BiH, Kenan Pirić, minule sezone bio je jedan od ključnih igrača AEK-a iz Larnace u uspjesima u Evropi i na Kipru. Sada ima lakšu povredu što stvara glavobolju treneru ovog tima, Joseu Luisu Oltri.

Kiparski AEK iz Larnace minule sezone bio je jedno od najprijatnijih iznenađenja u UEFA-inim takmičenjima.

Klub za koji nastupaju bh. reprezentativci Kenan Pirić i Hrvoje Miličević krenuo je od drugog pretkola Lige prvaka, igrao grupnu fazu Evropske lige, pa ispao od West Ham Uniteda u osmini finala Konferencijske lige.

Kroz kiparski šampionat AEK je ponovo uspio izboriti Evropu i krenut će od drugog pretkola Konferencijske lige. 

Prva utakmica igra se već za 10 dana kada AEK gostuje kod bjeloruske ekipe Torpedo-BelAZ Zhodino.

Kao jedan od ključni igrača, Kenan Pirić stvara glavobolju treneru kiparske ekipe zbog blaže povrede koju ima i pitanje je hoće li biti spreman za ovaj susret.

Oglasi

Naime, golman naše reprezentacije ima povredu pete i lakše trenira u teretani. Već deset dana je na poštedi.

U klubu se nadaju kako će bivši golman Zrinjskog, Slobode, Maribora i Rizespora biti spreman za za prvu utakmicu u Konferencijskoj ligi.

AEK-u će nedostajati Andreas Paraskevas i Giorgos Naoum, obojica zbog povrede ligamenata, a u klubu se nadaju da taj spisak neće produžiti i Kenan Pirić. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjetimo, Kenan Pirić je na sebe skrenuo interese mnogih klubova. Želio ga je FK Sarajevo no do saradnje nije došlo, a spominje se i da je na meti turskog velikana Fenerbahčea. 

Top Komentari

amza
Izgleda da se blizi okupljanjr repke ili ce piric preselit na klupu pa sad ovi placeni novinari husarini pripremaju terrn.najveca prevara od golmana koji utrdno dobija pozive za repku sramota
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi