Kenan Pirić jedan je od trojice pobunjenika u NK Maribor!
Foto - EPA

Bh. golman ne želi pristati na manju platu

Kenan Pirić jedan je od trojice pobunjenika u NK Maribor!

M. Šljivak

Bh. golman Kenan Pirić jedan je od trojice fudbalera Maribora koji su odbili smanjenje plate.

Rukovodstvo slovenačkog velikana odlučilo je da igračima uzme 15 posto plate za mjesec mart, 20 posto za april i maj, te dodatnih 20 posto od ukupne plate za narednu sezonu.

S ovakvim potezom nisu se složila trojica fudbalera. Ranije su objavljena imena dvojice, a to su Luka Zahović i Rumun Alexandru Cretu, dok je večeras objavljeno ime i trećeg pobunjenika.

To je 25-godišnji bh. golman Kenan Pirić koji je stao uz ostale pobunjenike unutar tima i također je odbio ova poprilična smanjenja plate.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Za mene je svaki ugovor svetinja, ali smo kroz pregovore pokušali da igračima ukažemo na aktuelnu situaciju, no nismo uspjeli sklopiti dogovor s trojicom fudbalera", rekao je sportski direktor Maribora Oliver Bogatinov za slovenačke medije.

Pirić je ove sezone bio jedan od ključnih igrača Viola i nastupio je ukupno 29 puta za svoj tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi