Osam golova u Saudijskoj Arabiji: Real Madrid nakon 120 minuta spektakla izborio finale!

Superkup Španije

Osam golova u Saudijskoj Arabiji: Real Madrid nakon 120 minuta spektakla izborio finale!

Edmir Škorić

U Saudijskoj Arabiji večeras je odigrano prvo polufinale Superkupa Španije, a snage su u madridskom derbiju odmjerili Real i Atletico. Fantastičan meč završen je rezultatom 3:3, a u produžecima je Real autogolom Stefana Slavića i golom Diaza došao do plasmana u finale.

Real, Atletico, Osasuna i Barcelona doputovali su u Saudijsku Arabiju da se bore za trofej, a prvog finalistu saznali smo večeras nakon spektakularnih 120 minuta.

Prvi gol u derbiju Madrida vidjeli smo nakon samo sedam minuta kada je nakon ubačaja iz kornera Mario Hermoso zabio za 1:0. Na sličan način Real je došao do izjednačenja. U 20. minuti je Luka Modrić izveo korner, a Antonio Rudger glavom loptu šalje u mrežu Oblaka.

Do kraja prvog dijela pala su još dva gola. Ferland Mendy zabio je za vodstvo Reala 2:1 u 29. minuti, a Antoine Griezmann je poravnao na 2:2 u 37. minuti.

Fantastičan fudbal viđen je i u drugih 45 minuta. Sijevale su šanse na obje strane, gol j visio u zraku, a onda u 78. minuti autogol Rudigera nakon udarca Alvara Morate i počelo je veliko slavlje ekipe Diega Simeonea.

Oglasi

Ancelottijev tim nakon toga kreće još ofanzivnije kako bi izjednačio. U 85. minuti Vinicius Junior je u šansi, Oblak je odbranio, a nedugo nakon toga Daniel Carvajal je snažnim udarcem jedan odbijanac spremio u mrežu rivala.

U drugoj od pet minuta nadoknade Real je mogao do slavlja i plasmana u finale bez produžetaka, ali je Brahim Diaz iskosa s desne strane prizemno pucao pokraj suprotne stative.

To je bila posljednja prilika koju smo vidjeli u 90 minuta, ali uslijedilo je još 30 minuta fudbalskog uzbuđenja.

Do 116. minute nije bilo promjena, a onda Joselu na ubačaj loše zahvata loptu, no nespretno Stefan Savić trese vlastitu mrežu.

Već u sljedećem napadu Atletico je mogao da se spasi, ali Griezmann šutira malo pored gola. U zadnjim sekundama i Oblak je otišao u peterac Reala kod jednog kornera, no uslijedila je kontra, Brahim Diaz je pretrčao Oblaka i na kraju loptu poslao u prazan gol za konačnih 5:3.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ancelotti je u produžetku u 112. minuti ubacio mladog Ardu Gulera kome je ovo bio drugi nastup i čin ise da će Italijan ozbiljno računati na talentovanog Turčina.

Takođe, naglasimo da je Toni Kroos večeras bio omražen na stadionu jer su mu Arapi zviždali kod svakog dodira s loptom, a sve to zbog ranijih izjava u kojima je govorio da fudbaleri ne treba da idu u Saudijsku Arabiju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Sto ne objavite da je sudac opet vecinu utakmice navlacio za ovaj sugavi klub. real bez sudaca je nula od kluba. Nikad nista bez sudaca nisu osvojili
1 8
ubnt
Ovaj sudija je kriminalac. Sadakin kriminalac. Savic je dobio dozvolu od ovog kriminalca da tuce Realove igrace pa je na kraju nagradjen autogolom. Sve u svemu finale Real Osasuna. Osim ako sudije, a hoce navuci Sadaka FCu ovo finale. Posteno, nemaju sanse.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi