Toni Kroos za sva vremena 'ugasio' bahate Saudijce
Nijemac je bio na meti navijača iz Saudijske Arabije (AP Photo/Manu Fernandez)

Javio se i pozdravio ih

Toni Kroos za sva vremena 'ugasio' bahate Saudijce

M. Šljivak

Toni Kroos večeras je u Saudijskoj Arabiji izviždan od strane publike. Nikom nije bilo jasno šta se dešava, ali pretpostavlja se da je razlog to što je Nijemac komentarisao prelaske fudbalera u ovu državu i koje smatra katastrofalnim za sport.

Njemački fudbaler Toni Kroos bizarno je izviždan od strane saudijske publike tokom meča španskog Superkupa između Reala i Atletica (5:3).

Na svaki dodir s loptom veznjaka Kraljeva s tribina su se čuli povici, a razlog leži u njegovim komentarima o odlasku fudbalera u Saudijsku Arabiju. Kroos smatra da mladi igrači ne bi trebali ići tamo u najboljim godinama.

Saudijci su očigledno zlopamtila. Dočekali su Kroosa na nož i konstantno su mu zviždali kada god bi imao loptu kod sebe.

Veznjak Reala je imao odgovor. Oglasio se na Twitteru i 'ugasio' je Arape.

Oglasi

"To je bilo zabavno. Predivna publika", napisao je Kroos uz zaljubljeni osmijeh.

Nejasno je bilo i Carlu Ancelottiju zašto se dešavaju takve stvari u jednoj utakmici van Španije.

"Ne znam zašto su mu zviždali. Ni Toni ne razumije šta se dešava", poruka je Carla Ancelottija.

Ancelotti objasnio zašto Modrić, a ne Kroos od prve minute

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti objasnio je zašto je Luka Modrić dobio prednost u odnosu na Tonija Kroosa od prve minute ovog susreta. Razlog je povreda Nijemca.

"Zašto Modrić, a ne Kroos? Kroos je imao povredu i trenirao je samo dva puta tokom sedmice. Želio sam svježije igrače. Istina je kako su odluke veoma, veoma teške kada moram birati Modrić ili Kroos. Nikad to nije lako", rekao je Ancelotti.

Kroos je na terenu zamijenio Luku u 67. minuti meča koji je na kraju otišao u produžetke nakon kojih je Real slavio s 5:3 i prošao je u finale Superkupa.

Kraljevi sada čekaju rivala u finalu. To će biti Barcelona ili Osasuna koji svoj meč igraju sutra.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi