Lunin je "osramotio" Bernarda Silvu, ali cijela Španija od ranog jutra priča samo o heroju iz sjene

Pojavio se snimak

Lunin je "osramotio" Bernarda Silvu, ali cijela Španija od ranog jutra priča samo o heroju iz sjene

Esmer Oštraković

Real Madrid sinoć je izborio prolaz u polufinale Lige prvaka. Utakmicu je odlučilo bolje izvođenje jedanaesteraca, a na kraju su dalje prošli gosti iz Madrida.

Utakmica je krenla sjajno za Real Madrid. Rano su gosti stigli do prednsoti nakon lijepe akcije, a Rodrygo je bio taj koji je matirao Edersona i donio prednost svojoj ekipi.

Nakon tog gola gosti su odlučili da igraju dosta zatvorenije, te su posjed prepustili fudbalerima Manchester Cityja i bilo je jasno da će igrači Real Madrida teško izdržati da ne prime gol.

Kapitulirao je Lunin u 76. minuti utakmice. De Bruyne je iz blizine pogodio za sasvim zasluženo poravnanje na Etihadu, a domaći tim je do kraja utakmice probao napraviti totalni preokret.

Možda i najbolju priliku za to imao je upravo Kevin De Bruyne samo dvije minute nakon što je postigao gol za 1:1, ali je Lunin reagovao fantastično i ostavio je Real Madrid u igri.

Oglasi

Utakmica je riješena nakon penala, obzirom da golova nije bilo u produžecima, a tragičari domaćeg tima bili su Kovačić i Bernardo Silva.

Obojici je Lunin odbranio penale, a sada se pojavio snimak na kojem se jasno vidi ko ima možda i najveće zasluge kada je riječ o odbranjenom penalu Bernardu Silvi.

Naime, radi se o rezervnom golmanu Real Madrida Kepi koji je na posudbi iz Chelseaja u Real Madridu i koji je mnogo puta imao priliku igrati protiv Bernarda Silve.

Upravo je Bernardo Silva Kepi nekoliko puta sa bijele tačke šutirao penal baš kao što je i sinoć pokušao prevariti Lunina. Upravo Kepa rekao je Luninu da ostane na sredini gola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tako je Kepa postao junak iz sjene jer je praktično sve pripremio Luninu da osramoti Bernarda Silvu i da mu uhvati loptu nakon šuta sa bijele tačke.

Navijači Real Madrida su očarani "herojem iz sjene" o kojem se malo pričalo, ali nakon snimka koji je ugledao svjetlo dana Kepa se ponovno vratio na naslovne strane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti