Kessie: Šta treba Milanu? Higuainov mentalitet

Rossonere nakon Dudelangea očekuje meč sa Atalantom

Kessie: Šta treba Milanu? Higuainov mentalitet

Milan je jučer uspio savladati Dudelange u prvom kolu grupne faze Lige Evrope, a Rossoneri se sada nadaju i pobjedi u domaćem šampionatu.

Ekipa Gennara Gattusa je u prošlom kolu Serije A ramizirala sa Cagliarijem, pa će u nedjelju protiv Atalante morati ići na pobjedu.

Veznjak Milana Franck Kessie smatra da se on i njegovi suigrači moraju ugledati na Gonzala Higuaina, koji je bio čovjek odluke i protiv Dudelangea.

"To je sjajan igrač koji postiže 20-25 golova svake sezone. To je ono što nama treba, on radi toliko toga za ekipu i dobro je znati da se uvijek možete uzadati u njega i dati mu loptu. Za klub poput Milana je normalno da ima napadača takvog kalibra", istakao je Kessie za Sky, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Njegov mentalitet je da takav da želi pobijediti svaki put i on može i na taj način pomoći ekipi. Moramo svaki put izaći na teren sa takvim mentalitetom, baš poput njega".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti