Zadovoljni smiješak mrguda Guardiole: Danas je dobio pojačanje koje je silno čekao

Pep presretan

Zadovoljni smiješak mrguda Guardiole: Danas je dobio pojačanje koje je silno čekao

M. Šljivak

Pep Guardiola danas je na terenu u meču protiv Huddersfielda bio poprilično tmuran. Ipak, osmijeh na lice mu je donijela pobjeda od 5:0, ali i povratak na teren Kevina de Bruynea.

Nakon nekoliko mjeseci pauze Kevin de Bruyne se danas vratio na teren. Odmah je Belgijanac upisao asistenciju za peti pogodak svog tima i potvrdio je status kralja asistencija.

Presretan je menadžer Cityja Pep Guardiola što ponovo može računati na De Bruynea. Iako je danas bio namrgođen ono što je Kevin radio na terenu vratilo mu je osmijeh na lice.

"Treninzi su mu sada potrebniji nego utakmice. Nije spreman za 90 minuta, imat će dvije sedmice za pripremu za drugi dio sezone. Sretni smo što se vratio", govori Guardiola i dodaje:

Oglasi

"Kevin je taj koji rješava utakmice. Takvih je samo nekoliko u svijetu. Kevin, Haaland, Foden, Julian Alvarez rješavaju utakmice. Uvjeren sam da Kevin osjeća koliko ga ljudi vole. Naše međusobno poštovanje trajat će zauvijek", rekao je Guardiola.

Pep Guardiola je dobio veliko pojačanje za nastavak sezone. S Kevinom de Bruyneom je njegov tim nešto sasvim drugo i ovaj čovjek bi mogao biti presudan u ključnim utakmicama.

Kevin de Bruyne je kralj asistencija

Kevin de Bruyne je u dresu Manchester Cityja osvojio apsolutno sve, a njegovi golovi i asistencije su riješile dosta bitnih utakmica.

Fenomenalni 32-godišnji veznjak nastupio je u ukupno 358 utakmica i ima učinak od 96 golova, te nevjerovatne 153 asistencije.

Današnja povratnička je bila nestvarna. Pronašao je Dokua iz gotovo nemogućeg ugla, a ovaj je uspio zatresti mrežu i tako obilježiti povratak KDB-a na najbolji mogući način.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sigurno je da će City s potpuno spremnim Belgijancem biti glavni kandidat za sve trofeje i ove sezone i vidjet ćemo koliko će napraviti ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi