Nije im rekao ni riječi, ali pogledom i osmijehom je "uništio" bahate navijače Arsenala

Belgijanac je na kraju dobro prošao

Nije im rekao ni riječi, ali pogledom i osmijehom je "uništio" bahate navijače Arsenala

Endin Čaušević

Kevin de Bruyne od sinoć je sigurno jedna od najomraženijih osoba kod navijača Arsenala jer ih je doveo do ludila svojim potezima na sinoćnjoj utakmici. De Bruyne je prvo zabio pogodak, ali bijes navijača izazvao je sukobom s Mikelom Artetom, te su navijači Arsenala pokušali da se osvete, no hladnokrvna reakcija Belgijanca je sve rekla.

Manchester City je sinoć došao do velike pobjede na Emiratesu protiv Arsenala sa 3:1 i vratio se na prvo mjesto na tabeli. City i Arsenal imaju po 51 osvojen bod, ali treba istaći da londonski klub ima jednu utakmicu manje u odnosu na Građane.

Na Emiratesu smo gledali zaista odličnu utakmicu u kojoj je bilo dosta varnica i na terenu, a u svemu tome čini se da je prednjačio Kevin de Bruyne.

Belgijanac se u prvom planu našao u 24. minuti kada je zbio gol za 1:0 i iskoristio ogromnu grešku koju je napravio Tomiyasu i od tog trenutka bio je na meti uvreda i zvžduka s tribina Arsenalovog stadiona.

Međutim, sve je "eruptiralo" kada je De Bruyne odgurnuo Mikela Artetu početkom drugog poluvremena i na sebe navukao totalni gnjev navijača. Arteta je sve to počeo jer je izbio loptu De Bruyneu skoro iz ruku, ali Belgijanac nije to prešutio.

Oglasi

De Bruyne je prvo odgurnuo trenera Arsenala i pokazao mu jasno zašto je to uradio. Ostali igrači Topnika su krenuli u odbranu svog trenera, ali na svu sreću situacija na Emiratesu se brzo smirila.

No, koliko su navijači Arsenala ljuti zbog ponašanja De Bruynea vidjelo se u samom finišu meča kada je Belgijanac izašao iz igre. On je izašao na skroz drugom dijelu terena i morao je napraviti skoro puni krug kako bi došao do klupe za rezervne igrače.

Dok je išao prema klupi pojedini bahati navijači Arsenala su ga gađali bocama i čašama piva, ali na svu sreću nisu ga pogodili.

De Bruyne im nije rekao ni riječi dok je prolazio pored njih, ali to ih je čini se još više naljutilo. Samo ih je "uništio" pogledom i nasmijao se, te je gledao kako čaše lete prema njemu, ali ih je izbjegao.

Oglasi

Ipak, belgijski veznjak se nije zaustavio na tome. On je nakon meča odlučio dodatno da provocira navijače Arsenala i objavio je dva storyja na Instagramu. U centru pažnje bio je upravo taj okršaj s navijačima, te se De Bruyne našalio što se Topnicima također nije svidjelo.

"Da li je neko za pivo? Hvala", napisao je De Bruyne uz dvije fotografije na kojima se vidi kako čaša piva prolijeće pored njegove glave.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City se pobjedom na Emiratesu u potpunosti vratio u utrku za prvaka Engleske iako je do prije svega par sedmica Arsenal imao čak osam bodova prednosti u odnosu na klub s Etihada, ali se sada to istopilo.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
16 kola prije kraja prvenstva, trener im KRADE VRIJEME kad rezultat odgovara, navijaci BOCAMA gađaju igrace, SUDIJE IH GURAJU SVAKU TEKMU, ali NEEE..druge treba kazniti, oni su SINONIM POSTENJA..zato je DOKTOR tu, da im na vrijeme TERAPIJU DA..odite nekada na forum AR56ALA, oni VEC NE VJERUJU U TOP4..a idu sada MAJSTORU EMERYU na noge..
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi