Guardiolu nikada nismo vidjeli tako brutalno iskrenog: "To je bilo stvarno užasno"

City uspio pobijediti Arsenal u Londonu

Guardiolu nikada nismo vidjeli tako brutalno iskrenog: "To je bilo stvarno užasno"

Endin Čaušević

Manchester City ostvario je sinoć veliku pobjedu na gostovanju kod Arsenala sa 3:1 i u potpunosti se vratio u utrku za prvaka Engleske. Nakon meča u centru pažnje našao se Pep Guardiola zbog svoje izjave i čini se da nikada nije bio iskreniji pred kamerama.

Arsenal i City na Emiratesu su igrali zaostali meč 12. kola Premiershipa koji je bio u centru pažnje širom svijeta iako su u istom terminu igrane i utakmice osmine finala Lige prvaka.

Derbi u Londonu je opravdao očekivanja i gledali smo zaista odličnu utakmicu u kojoj je na kraju aktuelni prvak Engleske uspio da slavi sa 3:1 i u potpunosti se vrati u borbu za odbranu titulu.

Arsenal je imao osam bodova prednosti nad Cityjem, ali je sve to skoro prokockao. Sada oba kluba imaju po 51 osvojen bod, ali treba istaći da Topnici imaju jednu utakmicu manje u odnosu na rivala s Etihada.

City je sinoć nadmoćno pokazao ko je gazda u Engleskoj i slavio je čini se lakše od očekivanog. Gosti su poveli u 24. minuti kada je De Bruyne iskoristio ogromnu grešku Tomiyasua, ali u samom finišu prvog dijela Saka poravnava na 1:1 iz penala.

No, Arsenal nije mogao do preokreta. City je otpor Topnika slomio u drugom poluvremenu kada su Grealish i Haaland zabili golove za pobjedu kluba s Etihada.

Oglasi

Nakon utakmice u centru pažnje našao se Pep Guardiola koji je bio vidno sretan zbog velike pobjede Cityja jer je jasno da se njegov klub itekako vratio u borbu da odbrani titulu prvaka u Engleskoj.

Međutim, mnogi su se nasmijali na komentar Guardiole o prvom poluvremenu jer nikada iskrenije čini se nije govorio o igri svog tima, a posebno o tome što je priznao da je on najveći krivac za to.

"Šta me frustrira iz prvog poluvremena? Moja taktika. Pokušao sam nešto novo i to je bilo stvarno užasno", kroz smijeh je priznao Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, u drugom poluvremenu Manchester City je zaigrao u svom prepoznatljivom stilu, a kada je Guardiola iz igre izveo Mahreza i uveo Akanjija, te vratio Bernarda Silvu iz odbrane u vezni red tada se sve promijenilo.

Arsenal nije imao rješenje za odličnu igru Građana koji su mora se priznati zasluženo došli do pobjede.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi