"Mi smo samo Belgija, lako je igrati protiv Estonije, ali ovo je sami vrh fudbala"

De Bruyne nakon poraza od Italije

"Mi smo samo Belgija, lako je igrati protiv Estonije, ali ovo je sami vrh fudbala"

E. Čaušević

Reprezentacija Belgije poražena je danas od Italije sa 2:1 u meču za treće mjesto Lige nacija.

Belgijanci su na kraju osvojili tek četvrto mjesto iako su u polufinalu protiv Francuske u jednom trenutku vodili sa 2:0 i činilo se da mogu u finale, ali na kraju su poraženi sa 3:2.

Selekcija Belgije već godinama igra na velikim takmičenjima, ali nikako da naprave neki iskorak i dođu do trofeja.

Nakon utakmice zanimljivu izjavu dao je Kevin de Bruyne koji je poručio da je i ovo veliki uspjeh za Belgiju s obzirom da je to mala evropska zemlja, te da ostale reprezentacije imaju mnogo više kvalitetnih igrača na raspolaganju.

"Odigrali smo najbolje što smo mogli ove dvije utakmice i nažalost doživjeli smo dva poraza. To i nije toliko važno jer je najbitnije da su neki mladi igrači dobili šansu da igraju na ovom nivou. Uz dužno poštovanje lako je igrati protiv Estonije, ali ovo je sami vrh i sigurno ćemo samo još više napredovati", rekao je De Bruyne i nastavio.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Mi smo 'samo" Belgija i moramo biti realni kakav tim imamo. Italija i Francuska imaju po 22 vrhunska igrača, a mi to nemamo i trebamo da budemo realni. Dolazi nam nova generacija i falilo nam je danas nekoliko igrača poput Lukakua i Hazarda".

Ipak, medijima u Belgiji se nije baš svidjela izjava koju je dao De Bruyne jer mnogi smatraju da imaju dovoljno kvalitetnih igrača da su i na ovom turniru Lige nacija morali napraviti neki iskorak.

Top Komentari

user1603952710
Konacno da neko kaze nesto realno o ovim prenapuhanim belgijancima.
5 0
Ecosport
Dobro je rek'o onaj Arap neki dan, kako će Belgija biti prva na svijetu kad nisu ništa osvojili, nisu ni polufinala osvojili, nemaju klupskih uspjeha u Evropi i svijetu, nijedan njihov igrač nije osvojio zlatnu loptu itd. Stvarno smiješno.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi