Hrvat uhvaćen na spavanju: Gvardiol nije bio ni svjestan kakva odmazda će mu biti servirana!

Simpatična scena

Hrvat uhvaćen na spavanju: Gvardiol nije bio ni svjestan kakva odmazda će mu biti servirana!

Admin Čaušević

Koliko god to zvučalo čudno, ali Pep Guardiola pretvara Joška Gvardiola u pravu gol-mašinu pošto je hrvatski reprezentativac pošto je u posljednjih nekoliko sedmica zabio čak tri gola. 

Manchester City je pobjedom nad Nottingham Forrestom sa 2:0 nastavio pohod u odbranu titule prvaka, a Gvardiol je zabio u prvom poluvremenu.

Međutim, hrvatski defanzivac je postao hit na društvenim mrežama ne zbog gola već zbog odmazde koju mu je servirao Kyle Walker.

Gvardiol je uhvatio za nos Walkera na meču protiv Brightona, a engleskom desnom beku nije trebalo dugo da mu se osveti.

Bilo je to nakon što je Haaland zabio drugi gol protiv Foresta. Englez je pritrčao saigračima te čini se iznenadio Gvardiola svojim potezom.

Oglasi

Zanimljivo da je bivši Dinamovac sve ispratio sa osmijehom te protumačio kao šalu što je na neki način pokazatelj i odnosa između njih dvojice.

Inače, hrvatski reprezentativac do početka aprila nije zabio niti jedan gol za City, a u posljednjih 20-ak dana je čak tri puta tresao protivničke mreže.

Zabio je Gvardiol Realu u Ligi prvaka, zatim Lutonu i Forestu u Premiershipu. Ako se po jutru poznaje dane može se reći da mu je Guardiola definitivno popravio napadačke sposobnosti.

[twitter]https://sportsport.ba/fudbal/manchester-city-gvardiol-nos-walker-hvatanje-proslava-gol/473358[/twitter]

Španski trener je poznat po tome da obično znatno unaprijedi mlade igrače koje dovede, a na pravom putu je da isto uradi i sa Gvardiolom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je doveden da igra na poziciji štopera, Gvardiol već mjesecima igra na poziciji lijevog beka. Plodove dobrog rada počeo je da ubire postizanjem golova.

Sjajna forma 22-godišnjaka je svakako sjajna vijest za selektora Zlatka Dalića pred predstojeće Evropsko prvenstvo.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi