Manchester City ostvario pobjedu i nastavio mrtvu trku sa Arsenalom

Veoma važna pobjeda za Građane

Manchester City ostvario pobjedu i nastavio mrtvu trku sa Arsenalom

Esmer Oštraković

Manchester City bio je siguran na gostovanju kod Nottingham Foresta u okviru 35. kola Premiershipa. Konačan rezultat bio je 2:0 za goste.

Bili su igrači Pepa Guardiole favoriti na ovoj utakmici, ali jasno da su svoju računicu imali i domaći. Na kraju je pobjedu ostvarila domaća ekipa.

Praktićno do 32. minute nije viđena ozbiljnija prilika, a zatim gosti stižu do prednosti od 1:0. Gvardiol je postigao gol za vodstvo Manchester Cityja.

Šest minuta kasnije Chris Wood je primio dodavanje u kaznenom prostoru i šutirao, ali rezultat se nije promjenio.

Veliki promašaj domaćih u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena. Murillo je natrčao na odbijanac, ali je pogodio prečku.

Oglasi

Na samom otvaranju drugog poluvremena nova dobra prilika za Chrisa Wooda, ali ostaje 1:0 za Manchester City.

Nakon toga ponovo period igre bez prilika, a kao i u prvom poluvremenu prvu pravu priliku gosti pretvaraju u pogodak. Strijelac je bio Erling Haaland.

Do kraja utakmice rezultat se nije promijenio i Mancheste City je ostvario važnu pobjedu u borbi za titulu u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City ima samo jedan bod manje od Arsenala koji je lider na tabeli, ali Arsenal je odigrao jednu utakmicu više.

U narednom kolu Arsenal će na svom terenu dočekati Bournemouth, dok Manchester City na Etihadu igra sa Wolverhamptonom.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi