De Bruyne neće po lijepom pamtiti odlazak u Arabiju

Istraga je u toku, ali to neće puno 'pogoditi' Belgijanca

De Bruyne neće po lijepom pamtiti odlazak u Arabiju

S. Mlaćo

Sjajni član Manchester City Kevin De Bruyne neće po lijepom pamtiti odlazak u Saudijsku Arabiju.

Naime, kako prenosi Daily Mail Belgijancu je opljačkana vila u Belgiji. Zatečen je pravi haos i svima je bilo jasno šta se dogodilo.

Sve se desilo u odsustvu cijele porodice za vikend. Predpostavlja se da su lopovi ušli u subotu pomoću ljestvi, te tako ušli na prvi sprat.

Belgijska agencija HLN prenosi da su sve snimile kamere, ali da nisu dostupne javnosti jer je istraga u toku. Navodi se i to da navedeno imanje porodica De Bruynea koristi samo kada je u posjeti Belgiji.

On je navedeno imanje kupio 2015. godine, a završio ga je 2019. godine. Kuća ima i bazen, đakuzi i košarkaški teren, a vila je prirodnog bijelog kamena.

Oglasi

De Bruyne je u subotu navečer otputovao sa ekipom Manchestera u Arabiju na Svjetsko klubsko prvenstvo, odmah nakon remija sa Crystal Palaceom, što je bilo veliko razočarenje za izabranike Pepa Guardiole.

Da li ćemo ga gledati u Saudijskoj Arabiji?

Istovremeno se uveliko piše da će De Bruyne karijeri i nastaviti u Saudijskoj Arabiji. To tvrdi Michael Emenalo, bivši reprezentativac Nigerije, koji se smatra šefom za transfere u saudijsku Pro ligu.

"Mo Salah i Kevin de Bruyne su sljedeći. Čim to bude moguće, spremni smo saslušati ih i pregovarati s njima o dolasku u Saudijsku Arabiju", rekao je Emenalo.

Salah će teško napustiti Liverpool bez obzira što Arapi nude veliki novac, dok je situacija sa De Bruyneom mnogo drugačija. On je blizu odlaska iz Cityja i čini se da će ubrzo se to i desiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Već osam godina je član ovog kluba, među Građanima je stekao status jednog od najboljih igrača svijeta, no odavno već mnoge stvari ne idu po planu.

Imao je i mnogo problema sa povredama u posljednje vrijeme, te je ove sezone upisao tek jedan nastup u Premier ligi. Sa 32 godine sada bi mogao napraviti novi sjajan transfer i napuniti svoj bankovni račun.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti