Sjećate li se Kevin Kuranyija i čuvene bradice? Danas je potpuno drugi čovjek

Rijetko ko bi ga prepoznao

Sjećate li se Kevin Kuranyija i čuvene bradice? Danas je potpuno drugi čovjek

Admin Čaušević

Kevin Kuranyi je prije 15-ak godina kotirao za jednog od najboljih napadača Bundeslige te je bio i redovan njemački reprezentativac, a interesantno da je imao pravo nastupa za tri selekcije. 

Kuranyi je poznat po tome da je ima brazilsko, panamsko i njemačko državljanstvo. Na kraju je izabrao i nacionalni tim zemlje u kojoj se fudbalski izgradio.

Svoje najbolje partije je pružao igrajući za Schalke 04 od 2005. do 2010. godine, a ljubiteljima fudbala je ostao u sjećanju po prepoznatljivom načinu na koji je brijao bradu.

Nekoliko sezona je proveo i u moskovskom Dinamu, dok je za popularni Elf odigrao 52 utakmice te je bio član generacije koja je 2008. godine osvojila drugo mjesto na Euru.

Iz reprezentacije je otpisao sam sebe tako nakon što je pobjegao sa utakmice protiv Rusije kada je saznao da nije među 18 igrača. Bilo je to u oktobru 2009. protiv Rusije.

Oglasi

Kuranyi je saznao da ga tadašnji selektor Njemačke Joachim Loew nije uvrstio u tim, otišao je na poluvremenu i nije se vratio u hotel. Stiglo je i izvinjenje, ali je bilo uzaludno.

Od fudbala se oprostio prije šest godina. Nije odlučio da se bavi trenerskim poslom već je ponekad bio angažovan kao komentator na nekim velikim događajima kao što je to bio slučaj na Mundijalu u Rusiji 2018. godine.

U međuvremenu je ovaj 40-godišnjak promijenio imidži. Čuvena bradica je odavno prošlost i danas bi ga rijetko koji ljubitelj fudbala prepoznao.

Bivši njemački reprezentativac učestvuje u raznim promotivnim kampanjama, dok je angažovan i kao fudblaski menadžer zajedno sa još nekoliko saradnika.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Kuranyi je oženjen sa Hrvaticu Viktoriju Peličić i to od 2007. godine. Imaju dvoje djece, sina Karla i kćerkicu Vivien.

Interesantno da njegov nasljednik Karlo ima pravo nastupa za čak četiri selekcije. Za Njemačku, Panamu i Brazil sa očeve, te Hrvatsku sa majčine strane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti