Kevin Malcuit pokidao ligamente koljena, van terena do kraja sezone

Udarac za Ancelottija

Kevin Malcuit pokidao ligamente koljena, van terena do kraja sezone

Endin Čaušević
Teme:

Napoli je jučer ponovo razočarao svoje navijače remijem u gostima protiv SPAL-a (1:1) u meču 9. kola Serije A.

Napoli nije uspio da dođe do pobjede na ovom gostovanju čime je dodatno izgubio korak za vodećim ekipama. Klub iz Napulja poveo je u devetoj minuti golom Milika, ali remi SPAL-u donio je Kurtić u 16. minuti kada je postavio konačnih 1:1.

Veliki peh za Carla Ancelottija desio se sredinom prvog poluvremena kada se povrijedio desni bek ove ekipe Kevin Malcuit. On je zbog povrede morao van terena, te je u suzama otišao ka svlačionici.

Klub se jutros oglasio sa veoma lošim informacijama i potvrdio je da je sezona za Malcuita završena. On je pokidao križne ligamente koljena i očekuje ga oko devet mjeseci pauze.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Malcuit sutra ide na operaciju i gotovo sigurno da ga ove sezone više nećemo gledati na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi